Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

altΕίναι σχεδόν δραματική η έκκληση που κάνει μέσω του VETO 91fm o παιδίατρος στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, Μανώλης Παντελάκης. Ο συγκεκριμένος παιδίατρος πριν από τέσσερα χρόνια κατάφερε να κρατήσει στη ζωή, μαζί με το μαιευτήρα, δίδυμα νεογνά που ήρθαν στη ζωή πρόωρα και στο δρόμο (ολόκληρη η συγκινητική ιστορία περιγράφεται παρακάτω στο δημοσίευμα της Δήμητρας Σωτηριάδου). Με θέληση, με υστεροβουλία, με δύναμη ψυχής και βέβαια με αρκετό ρίσκο καθώς η υλικοτεχνική υποδομή είναι θαμπή. Ή μάλλον απουσιάζει παντελώς.

Η καθημερινότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της επαρχίας και των απομακρυσμένων νησιών της ελληνικής επικράτειας είναι σαν ...κουπόνι στοιχήματος του ΟΠΑΠ. Ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα, γιατί απλά δεν παίζεις κάθε μέρα με ίσους όρους. Γιατί όσο καθαρά και τίμια να αγωνιστείς δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος: Ο άνθρωπος. Δεν κερδίζει πάντα η ζωή το θάνατο. Κάποιοι άνθρωποι όμως έχουν κερδίσει τη ζωή. Έχουν κερδίσει την ανθρωπιά, έχουν κερδίσει το σεβασμό, έχουν κερδίσει την ύπαρξή τους.

Δεν τους νοιάζουν οι εργατοώρες προσφοράς μπροστά στο καθήκον, μπροστά στο κέρδος της ζωής, στην ευτυχία και την ικανοποίηση της προσφοράς.

Υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί μας, λέει ο κ. Παντελάκης. Υπάρχουν και μιλούν με τις πράξεις τους και την προσφορά τους. Μα δεν τους ακούει κανείς από τους αρμόδιους που διαβουλεύονται για αυτούς και κυρίως για εμάς ζητήματα που άπτονται στην υγεία, ζητήματα που αφορούν στην ίδια τη ζωή.

Μπορεί και πρέπει η πολιτεία να δώσει κίνητρα στους γιατρούς και ειδικά στους παιδιάτρους να μεταβούν και να προσφέρουν στην επαρχία και στις απομακρυσμένες περιοχές  ταυτόχρονα όμως να εξελίσσονται επαγγελματικά, μιας και η παιδιατρική το επιτάσσει. Αυτή ακριβώς η έλλειψη κινήτρων, αποτελεί τη σημαντικότερη τροχοπέδη στη έλευση παιδιάτρων στις απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Παντελάκης δεν έκρυψε την φόρτισή του, όταν φανερά συγκινημένος ένας ακροατής παρενέβη για να του δώσει συγχαρητήρια για την στάση του και τις απόψεις του και να μοιραστεί με τους ακροατές την αγωνία του για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές κάποιων γιατρών.

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗ
{mp3}100413_pantelakis{/mp3}

EDITORIAL