Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:22

Ο  θάνατος "του εμποράκου "  | του Ρούλη Κοκελίδη             

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη…
21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

Ο ΧΑΡΡΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΟΣΓια την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της χώρας, την εμπλοκή του ΔΝΤ και γενικότερα την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μίλησε στο ραδιόφωνο του VETO 91fm ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρρυ Παπαπανάγος.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του ο κ. Παπαπανάγος τόνισε πως θεωρεί δεδομένο η χώρα μας να αναγκαστεί να καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης και προέβλεψε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο καθώς η πίεση στην ελληνική οικονομία θα συνεχιστεί και στο μέλλον, την στιγμή που οι αγορές διαπιστώνουν την αδυναμία της Ε.Ε. να έχει μια ενιαία οικονομική διαχείριση και να μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις ύφεσης.

«Πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και όταν καταφύγουμε στο πακέτο αυτό στήριξης μπορεί προσωρινά να μπορέσουμε να αντλήσουμε τα κεφάλαια που χρειαζόμαστε αλλά από τον Σεπτέμβριο και μετά, πάλι η ελληνική οικονομία θα βρεθεί σε ισχυρή πίεση καθώς θα χρειαστεί να δανειστεί τα επόμενα δύο χρόνια παραπάνω από 170 δις ευρώ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει», σημείωσε.

Ο κ. Παπαπανάγος τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα απαιτείται να φτιάξει επιτέλους ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για να μπορέσει να κάνει την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Το δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 120% του ΑΕΠ και συνεχώς αυξάνεται. Άρα απαιτείται εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους και εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε καταρχήν να αξιοποιήσουμε την μεγάλη βαλκανική αγορά η οποία αποτελεί την σημαντική και μοναδική ίσως διέξοδο της ελληνικής οικονομίας. Ήδη έχουμε μια πολύ καλή επενδυτική, τραπεζική και επιχειρηματική βάση που πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο. Να ανοίξουμε δηλαδή την αναπτυξιακή μας προοπτική προς τις αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας. Από την άλλη πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να τραβήξουμε άμεσα ξένες επενδύσεις δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό περιβάλλον πιο φιλικό προς τον επιχειρηματία και τους ξένους επενδυτές».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΟΣ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100416_papapanagos{/mp3}

EDITORIAL