Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 12:31

Κοζάνη: Δημιουργείται film office στην Κοζάνη, τον Απρίλιο κλιμάκιο Σκηνοθετών και Παραγωγών του κινηματογράφου, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Πτολεμαϊδα

Η Δ. Μακεδονία έρχεται να προστεθεί στις περιφέρειες που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όπως της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκρότηση του ελληνικού δικτύου των film offices.

 Η δημιουργία film office στη Δυτική Μακεδονία, οριστικοποιήθηκε κατά την συνάντηση του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), Λευτέρη Κρέτσο  με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη.

Πρόκειται για ένα  θεσμό ο οποίος σε τοπικό επίπεδο θα εξυπηρετεί και θα κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και θα προσελκύει ξένες επενδύσεις και αποβλέπει  στην ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα, επιλύοντας ταυτόχρονα προβλήματα δεκαετιών όσον αφορά στη διαχείριση και στήριξη κυρίως της κινηματογραφικής παραγωγής.

«Έχουμε μεριμνήσει ώστε το  film office να λειτουργήσει εντός του κτιρίου της περιφέρειας αρχικά με δύο υπαλλήλους και στην συνέχεια θα αναζητήσουμε έναν πιο εξιδεικευμένο πρόσωπο σε θέματα οπτικοακουστικών παραγωγών από την αγορά» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Θόδωρος Καρυπίδης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι το κύριο ενδιαφέρον της περιφέρειας «είναι εστιασμένο στην μεγάλο εγχείρημα γύρω από την αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σε κινηματογραφικά στούντιο».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Κοζάνης Θεμιστοκλής Μουμουλίδης καθώς και ο Μανώλης Παναγιωτάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, προκειμένου να συζητήσουν με τον Υφυπουργό για το νέο Επιχειρηματικό Σχέδιο που έχει αναλάβει έγκριτος οίκος για λογαριασμό της ΔΕΗ, σχετικά με τη δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία κινηματογραφικού στούντιο στη Δ. Μακεδονία. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας ως διεθνή προορισμό κινηματογραφικής παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας κυρίως σε νέους, που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον κλάδο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και η ΔΕΗ συνεργάζονται σε ένα έργο με ηχηρό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο. Ο κλάδος της οπτικοακουστικής παραγωγής βρήκε ικανούς συμμάχους και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επικροτεί και υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

Τον Απρίλιο μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα στελέχη της Αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας όπου θα περιηγηθούν σε χώρους σε όλη την Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο θα φιλοξενηθούν στην Δυτική Μακεδονία και θα περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας στελέχη της Ελληνικής Κινηματογραφικής βιομηχανίας, Σκηνοθέτες, Παραγωγοί και στελέχη από τον χώρο των Τηλεοπτικών παραγωγών.

«Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο όπου εκμεταλλευόμενοι την βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής να μετατρέψουμε ολόκληρο τον χώρο των παλιών εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σε κέντρο Οπτικοακουστικής παραγωγής» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο σκηνοθέτης και βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, στον οποίο ανήκει και η αρχική ιδέα του όλου εγχειρήματος.

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 12:58