Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 11:18

Ο Βαγγέλης Νικόπουλος βραβεύθηκε για το έργο του « Γρεβενά 1912-1940 Φωτογραφικά ντοκουμέντα και τεκμήρια» απο την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειάς της έδωσε το Βραβείο «Γεωργίου Π. Οικονόμου», στον Βαγγέλη Νικόπουλο

για μελέτη του αναφερόμενη σε θέματα αρχαιολογικά ή ιστορικά της Μακεδονίας, για το έργο του «Γρεβενά 1912-1940 Φωτογραφικά ντοκουμέντα και τεκμήρια» (Θεσσαλονίκη, 2018). Το βραβειο περιλαμβάνει και χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Ο Βαγγέλης Νικόπουλος με σχολιό του στην σελίδα του στο fb δημοσιοποίησε την βράβευση του σημειώνοντας ότι:

«Δεν υποψιαζόμουν καθόλου ότι θα είχα την τύχη σήμερα, μέσα σε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν να με βραβεύσει η Ακαδημία Αθηνών. Η βράβευση μου, είναι ένα μεγάλο ξάφνιασμα μια αναπάντεχη και εξαίρετη τιμή, που με συγκινεί, μου δίνει απερίγραπτη χαρά, αλλά κυρίως ενθάρρυνση για να συνεχίσω».

Ο συγγραφέας του ογκώδες έργου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη οικογένειά του και όσους φίλους και επαγγελματίες του συμπαραστάθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου και σε όσους πίστεψαν και στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον φίλο μου Νίκο Σιώκη που είχε την φιλολογική επιμέλεια της έκδοσης»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 11:22