Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 09:30

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο παραγωγής ταινιών. 18 διεθνείς παραγωγές με άμεσο κέρδος 98 εκ € θα πραγματοποιηθούν το 2021

Μέχρι δεκαοκτώ διεθνείς ταινίες θα γυριστούν στην Ελλάδα το 2021, επιβεβαιώνοντας το αίτημα της βιομηχανίας για την σχεδόν ατελείωτη ποικιλία εκπληκτικών τοπίων και μνημείων της χώρας.

Η διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου , Βένια Βέργου, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα αναμενόμενα έσοδα από ξένες παραγωγές το 2021 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ (106 εκατομμύρια δολάρια).

Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει περαιτέρω βελτιώσεις στο εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα κινήτρων του 2018 για οπτικοακουστικές παραγωγές, με στόχο να το καταστήσει ακόμα πιο ελκυστικό για ξένους κινηματογραφιστές και πιο

αποτελεσματικό για όσους είναι τοπικοί.

Ένας νέος νόμος που εγκρίθηκε το περασμένο καλοκαίρι επικεντρώνεται σε δύο ζητήματα - πρώτον, την αύξηση του ποσού των εκπτώσεων σε μετρητά από 35 σε 40% των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με μείωση των συγκεκριμένων ελάχιστων δαπανών. και δεύτερον, η απλοποίηση της διαδικασίας αίτησης.

Κατά συνέπεια, η ελάχιστη δαπάνη μειώνεται από 30.000 σε 25.000 ευρώ ανά επεισόδιο για σειρές μυθοπλασίας και σε 20.000 € για σειρές ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια - με περαιτέρω πτώση στα 15.000 ευρώ ανά επεισόδιο μόνο, για οποιοδήποτε μεμονωμένο έργο που υπερβαίνει τα 70 επεισόδια.

Παρόλο που ισχύουν ορισμένα πολιτιστικά κριτήρια, δεν υπάρχει ακόμη ανώτατο όριο στον προϋπολογισμό, το οποίο είναι ένα άλλο σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ελληνικού συστήματος κινήτρων σε σύγκριση με εκείνα άλλων χωρών.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ωστόσο, είναι ότι η χώρα δεν διαθέτει μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, τα οποία οι περισσότεροι κορυφαίοι παραγωγοί, όπως η Netflix, αναμένουν να βρουν πού γυρίζουν. 

Ευτυχώς, δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών δείχνουν την υπόσχεση για τη δημιουργία υπερσύγχρονης υποδομής στούντιο στην Ελλάδα.

«Η κατασκευή μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο σίγουρα θα ανεβάσει στα ύψη την Ελλάδα ως προορισμό κινηματογράφησης, όπως είδαμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΚΑΕ όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία», δήλωσε ο Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικά μέσα και επικοινωνία (EKOME).

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Έλληνα Δημοσιογράφο , πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πάσχει επίσης από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

«Οι διεθνείς παραγωγές αυξάνουν τη ζήτηση για τοπικά, εξειδικευμένα πληρώματα σε βαθμό που η τοπική προσφορά δεν μπορεί να καλύψει. Εάν μία ή δύο μεγάλες διεθνείς παραγωγές γυρίζονται ταυτόχρονα στη χώρα, έχουμε ήδη ξεμείνει από έμπειρα πληρώματα », είπε.

πηγη: https://greekreporter.com/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 09:36