Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 19:06

“Πάσχα στο Βυζάντιο” Ένα αφιέρωμα του Δήμου Καστοριάς από τη Βυζαντινή Καστοριά (video)

Τα πασχαλινά έθιμα, που διαμορφώθηκαν στη βυζαντινή περίοδο της ιστορίας μας, με επιρροές και κατάλοιπα από τα αρχαιοελληνικά έθιμα, είναι αξιοσημείωτο ότι ο βασικός τους κορμός παραμένει αναλλοίωτος μέχρι τις μέρες μας.

Η Ανάσταση του Χριστού ήταν η μεγαλύτερη γιορτή στο Βυζάντιο. Εορταζόταν επί μία εβδομάδα συνεχώς και περιελάμβανε και ειδικές μεγαλειώδεις τελετές στην Κωνσταντινούπολη από τους αυτοκράτορες. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποιούν ένα αφιέρωμα από τη Βυζαντινή Καστοριά, σε ένα συνοπτικό βίντεο με τίτλο “Πάσχα στο Βυζάντιο”, όπου παρουσιάζονται όλες οι σημαντικές στιγμές με τα ήθη και έθιμα της περιόδου. 

To link της μετάδοσης: “Πάσχα στο Βυζάντιο”. Ένα αφιέρωμα του Δήμου Καστοριάς από τη Βυζαντινή Καστοριά. - YouTube

Αφήγηση-Παρουσίαση: Αλέξανδρος Μακρίδης

Συμμετέχουν: Θεατρική Ομάδα “Σπασμένο Ρόδι” και τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς “Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης”: Γεώργιος Αποστολίδης, Ιωάννης Τσακλίδης, Θεόδωρος Τράιτσες, Χρήστος Γερονίκος, Νίκος Καρπόζηλος.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές της παραγωγής, καθώς επίσης στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Αθανάσιος Χριστόπουλος” και Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της παραγωγής. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 19:11