Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 14:08

Απόγνωση

Γράφτηκε από την

 Γομάρι που δεν δύνασαι μη θέλεις να σηκώσεις -λαικό ρητό.

Οι ραγδαίες  εξελίξεις στην πολιτική σκακιέρα μας έβαλαν σε εγρήγορση. Η απογοήτευση, χέρι χέρι με την απόγνωση χορεύουν βαλσάκι και τα

νεύρα μας έχουνε γίνει κουρέλι. Η  Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα ,στον κόσμο, που άλλο κόμμα ψηφίζεις και άλλο κόμμα σε κυβερνάει. Μαύρες δεν είναι μόνο οι οθόνες μας αλλά και οι ψυχές μας. 12.000 άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους. Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις θα συνεχιστούν επ αορίστου; Ή θα σταματήσουν μετά από 10 χρόνια; Για τι συμβαίνον αυτά; Ποιος φταίει; Το μαύρο ριζικό μας; Η άδικη κατάρα; Η κακιά η μοίρα μας; Κάναμε χρήση του δικαιώματος ψήφου και πάλι βγήκαν οι κακοί! Πάλι με τους πράσινους και τους γαλάζιους θα βουλιάξουμε! Θυμίζει λίγο το κύπελλο στο ποδόσφαιρο. Ότι και να κάνεις ,όσα χρόνια και να περνάνε,  πάλι ο Ολυμπιακός  θα πάρει το πρωτάθλημα.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση και μετά την ορκωμοσία ακούμε μόνο δηλώσεις για καλύτερη συνεργασία με χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα. Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα θα κάνει καινούργια βήματα. Θέλει να εξαντλήσει την τετραετία με ανάκαμψη μπλά ,μπλά, μπλά .Θα δημιουργηθούν νέες θύσεις εργασίας, θα διορθώσουν τις αδικίες και θα στηρίξουν τις ασθενείς ομάδες....Ξέρουμε ότι τα χρωστούμενα πρέπει να πληρωθούν και τα ταμεία μας είναι άδεια. Το μαχαίρι στριφογυρίζει στις πληγές μας! Ετοιμάζει  καινούργιες μεταρρυθμίσεις που θα μας καθηλώσουν σε μιζέρια και απελπισία; Κοινός στόχος της δικομματικής κυβερνήσεις είναι σίγουρα η καλύτερη συνεργασία. Εμείς πάλι θα πληρώσουμε την νύφη; Τους ακούμε με πίκρα και αναρωτιόμαστε :Πως θα βγούμε από την κρίση;

Γομάρι που δεν δύνασαι μη θέλεις να σηκώσεις. Αυτά που δεν μπορείς να τα κάνεις μην τα αναλαμβάνεις λέει το λαϊκό ρητό. Ό ανασχηματισμός αποτελεί μόνο αλλαγή προσώπων, οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Όλοι επιλέγουν να μοιράσουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουνε.. Όλοι δηλώνουν ότι κόπτονται για την σωτηρία του τόπου άσχετα αν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σωθούν οι τράπεζες. Ξανά ορκίζονται ότι δεν θα κάνουν τα λάθη των προλαλησάντων τους και όμως η χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Εμείς το καταλάβαμε  και ξέρουμε ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και τα έσοδα του κράτους δεν αυξάνονται. Οι δανειστές μας ανοίξανε πάλι την στρόφιγγα επειδή δεν άλλαξε η κυβέρνηση και αποδείχτηκε υπάκουη  στις εντολές. Δεν πάμε καλύτερα. Το χρέος μας μεγαλώνει Κοιτάζουμε γύρω μας για να βρούμε  την διέξοδο από την κρίση. Βαρεθήκαμε τα πλάνα σωτηρίας και Α΄ ή Β΄ λύσεις. Βλέπουμε ότι τα ρούχα στο πλυντήριο της πολιτικής έχουν χάσει τα αρχικά τους χρώματα και έχουνε γίνει όλα μπλε! Η απόγνωση μας  πνίγει! Τονίζει και η κυρία Ακρίτα ότι οι Έλληνες δεν αυτοκτονούν από βαρεμάρα αλλά έπο απελπισία αλλά εμείς δεν θα τους κάνουμε την χάρη .Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε την απόγνωση!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 14:14
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.