Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 12:29

Βλαχοδήμαρχοι και βλαχοψηφοφόροι

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Παρόμοια έκφραση με το "βλαχοδήμαρχος" είναι  και  το "γυφτοπρόξενος". Παραδόξως στην καθομιλουμένη οι όροι δεν χρησιμοποιούνται για τους μεγάλους πολιτικάντηδες βουλευτές, υπουργούς αλλά για τους "παρά τω" .....Είναι ή δεν είναι οι τοπικοί άρχοντες αυτοί που έχουν την

δυνατότητα ικανοποίησης κάθε αιτήματος;Εχουν ή δεν έχουν επιρροή ασκώντας εξουσία; Είναι ή δεν είναι κομματόσκυλα που συνεισφέρουν στο κόμμα τους ψήφους, κάνοντας με το αζημίωτο ρουσφέτια στους δημότες τους;

Γιατί αντέδρασε το πολιτικό κατεστημένο;μόνο και μόνο  για να μην επιβεβαιώσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ; Υποκρισία τουλάχιστον λέγεται αυτό. Για μένα ήταν ότι πιο ανατρεπτικό  έχω ακούσει τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης. Είναι ένα σάπιο κομμάτι μιας μεγάλης  αλήθειας  των ρουσφετιών που έχουν πλήξει τη χώρα.Μια αρρωστημένη νοοτροπία πολιτών που πρέπει να εξαλειφθεί.

Σαν να αποποιείται τα ρουσφέτια ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για βλαχοδημάρχους. Αρκεί να αποποιειθεί και τους βλαχοψηφοφόρους που χρόνια επιβιώνουν μόνο με μέσον.

Γιατί θίχτηκαν πολιτικοί του στυλ Μπακογιάννη;Η οικογένεια  Μητσοτάκη μετρ των ρουσφετιών στη χώρα δεν δέχεται ρουσφετάκια βλαχοδημάρχων;

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και κάποιες κατηγορίες επωνύμων ηθοποιών, τραγουδιάρηδων, δημοσιογράφων που απολαμβάνουν καλύτερης εξυπηρέτησης λόγω αναγνωρισιμότητας κυρίως σε δημόσιες υπηρεσίες.....Βλαχοδήμαρχοι ή γυφτοπρόξενοι λέγονται και αυτοί. Εάν τους εξυπηρετήσεις, μπορεί να σου κλείσουν και πρώτο τραπέζι πίστα....

Βέβαια το φαινόμενο του ρουσφετιού δεν ξέρουμε ακόμα εάν προέρχεται από τον βλαχοδήμαρχο ή από τον βλαχοψηφοφόρο. Είναι σαν το αυγό έκανε την κότα,ή η κότα το αυγό;Και οι δύο πάντως σέρνουν επί χρόνια τη χώρα,στο χορό του Ζαλόγγου.

Δε λέω απαξιωτικός είναι ο χαρακτηρισμός,αλλά χρησιμοποιείται για να στιγματίσει παράνομες συμπεριφορές.Συμπεριφορές που ενοχλούν πολύ πια, που έχουν δημιουργήσει τη σάπια ραχοκοκκαλιά του κρατικού συστήματος,και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να σπάσει το απόστημα.

Ούτε όμως μπορείς να  κατηγορήσεις τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι έβρισε. Απέφυγε να δώσει στους "ειδικούς" των ρουσφετιών  και της διαπλοκής τον άλλο γνωστό όρο της καθομιλουμένης "λεβεντομαλάκες".

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 12:48
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.