Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 12:56

Το παιχνίδι των εντυπώσεων

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Πολλοί  προδικάσανε  τις νομικές  εξελίξεις  της  Χρυσής Αυγής. Όπως πάντα  η καθοδηγούμενη πληροφόρηση των ΜΜΕ και το πολιτικό παιχνίδι των κυβερνόντων βάλανε το χεράκι τους για να δημιουργηθεί μία φούσκα.

Η δικαιοσύνη έμπηξε ''το μαχαίρι στο κόκκαλο΄; Εμείς ,οι απλοί πολίτες, κρατήσαμε απόσταση ασφαλείας από τις δηλώσεις  αλλά καρφώθηκαν τα μάτια μας και η προσοχή μας στα γεγονότα. Πως τα ερμηνεύσαμε και πόσο κοντά ήμασταν από την αλήθεια;

Ποιές νόμιμες διαδικασίες ακολουθηθήκαν στην σύλληψη των αστέρων της Χρυσής Αυγής; Πόσα γίνανε για το κύρος της κυβέρνησης Σαμαρά για να αποδείξει ότι ελέγχει τον νεοναζισμό στην Ελλάδα;  Πόσο σωστά εφαρμόστηκε η, τυφλή κατά τα άλλα, Δικαιοσύνη; Οι συνταγματολόγοι της χώρας μοιράστηκαν σε δύο ομάδες ,σχετικά με την νομιμότητα των αστυνομικών κινήσεων, εμείς ακούμε επιχειρήματα, αναρωτιόμαστε για την ελαστικότητα των αποφάσεων και ανησυχούμε για τον τάχιστο τρόπο εφαρμογής. Το ιστορικό των κατορθωμάτων της Χρυσής Αυγής  είναι φορτωμένο με ποινικά αδικήματα αλλά ουδείς πήγε φυλακή. Τι άλλαξε τώρα και διώχνουμε τα ΄'καλά'΄ παιδιά. Ποιός είναι ο επόμενος στην σειρά των διασυρμών και των θεαματικών τηλεοπτικών δικών; Ποια εγγύηση έχουμε ότι αύριο δεν θα εφαρμοστούν στους αριστερούς με το πρόσχημα ότι είναι τρομοκράτες και απειλούν το σύστημα; Η χώρα μας δεν έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις ούτε επί χούντας και δύσκολα δικαιολογούνται τώρα οι σπασμωδικές κινήσεις της Αστυνομίας εκτός αν κινδυνεύει  η χώρα μας. Παρασκηνιακά υπάρχουν πολλά θολά σημεία και οι λεπτομέρειες που διαρρέουν στην δημοσιότητα ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούν; Ποιός βαθμολογεί τους δικαστές μας και πόσο αντικειμενικά γίνεται αυτό;

Η είδηση ότι μερικοί της Χρυσής Αυγής είναι μέσα και άλλοι είναι έξω επειδή δεν έφταναν οι  αποδείξεις και υπήρχαν μόνο οι ενδείξεις, μας προβληματίζει επίσης. Οι νευρικές και απαράδεκτες κινήσεις  των ΄΄ ελεύθερων ΄ δείχνουν ότι υπάρχουν στοιχεία .Μπροστά στα μάτια των αστυνομικών η προκλητική συμπεριφορά του κυρίου Κασιδιάρη δεν δείχνει μεταμέλεια αλλά ακριβώς το αντίθετο. Θα ξανακάνει  τα ίδια και τα ίδια και στην Βουλή και εκτός της. Σπιλώνει ,αυτή η συμπεριφορά το αστυνομικό σώμα; Πόσοι αστυνομικοί είναι στο παιχνίδι;

Το παιχνίδι των εντυπώσεων που παίζεται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας  κρύβει πολλές παγίδες. Ήρεμα και αντικειμενικά πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα και να μην ξεχάσουμε ότι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας η κυβέρνηση ΄΄ κάνει παιχνίδι ΄΄ ¨ προωθώντας αντεργατικά μέτρα,  περικοπές και  μνημόνια. Το ύποπτο παιχνίδι που παίζεται αυτές τις ημέρες δεν μας αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις των πραγματικών ρόλων που παίζει η τρόικα και η κυβέρνηση στην πλάτη μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 13:01
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.