Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 13:33

Η Ανακύκλωση του πολιτικού προσωπικού

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

''Δεν χέζεις εκεί που τρως'' λέει μία ελληνική παροιμία. Αναφέρεται σε κάποιον που όχι μόνο δεν δείχνει συνέπια στις πράξεις του αλλά βρίζει και απαρνιέται δημοσίως τις ρίζες του.

Αχαριστία σε ύψιστο βαθμό με επικριτικές δηλώσεις για την οικογένεια και τους μέντορες του. Κάποιος που έκανε πολλά στην ζωή του δεν είθισται, σε κάποια στιγμή της ζωής του, να αναρωτηθεί αν έχει υποπέσει σε τέτοιο παράπτωμα; Αν έδειξε την κατάλληλη ηθική στάση απέναντι σε αυτούς που τον βοήθησαν να αναρριχηθεί στην κοινωνία. Αν στάθηκε αντάξιος σε αυτά που του μάθανε και του δίδαξαν στα νιάτα του, και αν εφάρμοσε σωστά αυτά που του μάθανε. Λίγοι τολμούν να το κάνουν επειδή οι απαντήσεις που θα πάρει θα πονέσουνε πολύ.
''Δεν πρέπει να χέζεις εκεί που τρως''. Στην πολιτική ζωή μας όμως τα παραδείγματα περιττεύουν. Πολλοί φεύγουν από το πολιτικό τους μαντρί αναζητώντας καινούργιες καριέρες και δόξες. Η ΕΛΙΑ με τα 58 γνωστά ονόματα (όπως του κυρίου Σημίτη ) με δηλωμένη θέση χωρίς ηγεμονισμούς (πώς να το πιστέψεις αυτό); τι εναλλακτική πολιτική πρόταση έχει; Η δεξαμενή των Ανεξάρτητων Ελλήνων γέμισε από τους δυσαρεστημένους της Ν.Δ. Μερικοί πολιτικοί, φεύγοντας από ένα χώρο στο άλλο, το καταφέρνουν και καλύτερα όπως ο υπουργός Υγείας που όταν ήταν στο ΛΑΟΣ κατέκρινε την Ν.Δ. και τώρα που είναι υπουργός του μνημονίου φωνάζει και βροντάει καθημερινά.

Αέρα στα πανιά του στην καταστροφή του ΕΣΥ και την αύξηση της ανεργίας στο ιατρικό κλάδο. Προβάλλεται παντού και είναι απορροίας άξιο πότε φτάνει στο υπουργείο του όταν καταναλώνει τόσο χρόνο μπροστά στις κάμερες. Εκεί που η παροιμία έχει βάση και είναι εξωφρενικά είναι ο χώρος της Αριστεράς. Γαλουχήθηκαν, αναδείχτηκαν, δοξάστηκαν και ...τώρα αλλάξανε γνώμη. Τώρα ξεχνάνε τα πάντα και με το πρόσχημα του δικαιώματος γνώμης και ελεύθερης έκφρασης της πολιτικής τους τοποθέτησης γυρίζουν την πλάτη και λιθοβολούν το προηγούμενο σπίτι τους. Δεν είναι ταλάντευση αλλά σαφέστατη αλλαγή πλεύσης.

Ηθελημένα ξεχνάνε το εμείς για να πάνε για το εγώ. Αδίστακτοι αφήνουν πίσω τους τα πάντα για να διαλαλήσουνε την ''διαφορετικότητα'' τους. Είναι αυτό κολάσιμο;¨όχι υπό κανονικές συνθήκες αλλά εδώ μιλάμε για μάχη στα χαρακώματα! Ο κύριος Λαφαζάνης κρύβει κάποιο απωθημένο αλλά είναι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Με την Πλατφόρμα του τι ακριβώς πιστεύει ότι προσφέρει στον αγώνα; Όταν υπάρχει ένας ενωτικός, κοινός και σημαντικός αγώνας για την σωτηρία της χώρας μας και η κάθε συμμετοχή μας μετράει αυτό που κάνουν αυτοί που χέζουν εκεί που τρώγανε είναι κατακριτέο! Με την πρόταση τους πυροδοτούν την καταστροφή και προκαλούν ένα σοβαρό ρήγμα στην ενότητα της Αριστεράς!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 14:04
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.