Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 16:18

Back to reality ή αλλιώς ήμαστε για γλέντια και δεν το ξέρουμε;

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας ΗλιοπούλουΚοινωνικά δίκαιο» και «απαραίτητο» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το μέτρο για την καταβολή των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ευχάριστες στιγμές των χειμερινών γιορτών πέρασαν. Ο Θεούλης, εκεί ψηλά, μας αγαπάει ακόμα. Αλλιώς δεν εξηγείται. Σε άλλη γη και σε άλλα μέρη πιάσανε 50 κάτω από το μηδέν και εμείς χουζουρεύουμε με 17 και 18 με απίστευτη λιακάδα. Όσοι μπορούμε ζούμε χωρίς θέρμανση βγάζοντας την ημέρα σε δημόσιους χώρους ενώ η κυβέρνηση κόπτεται για την υγεία μας. Οι γιορτινές ημέρες πέρασαν. Μπορεί το διάγγελμα του κυρίου Σαμαρά να ήταν θριαμβευτικό ότι δηλαδή τα δύσκολα φύγανε αλλά εμείς ξέρουμε καλύτερα. Τέρμα το χαλαρό ύφος. Τέρμα οι ευχές για καλύτερο και για πρωτογενές πλεόνασμα το 2014.Δυστυχώς,με μαθηματική ακρίβεια δεν την βγάζουμε άρα .. θα υπογραφεί και το τρίτο μνημόνιο. Το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και εμάς δεν μας μένει παρά να το ΄απολαύσουμε΄΄επειδή δεν μπορούμε να το αποφύγουμε (ξέρετε την ιστορία με το αγγούρι και την ζωή).

Οι γερμανοί μας ειρωνεύονται αλλά η κυβέρνηση μας απαξιεί τα κακόβουλα σχόλια. Η τρόικα παραμένει δύσπιστη για τα επιτεύγματα του Στουρνάρα και κάνει αμάν να μας επιβάλλει καινούργια μέτρα εκεί που ήδη μας έχει γονατίσει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τους παρακαλέσαμε να μην έρθουν και μας χαλάσουν το εφήμερο, λόγω ημερών, κέφι! Να μας αφήσουν ήσυχους προσωρινά στα γλέντια με τις σαμπάνιες και τα ταρατατζούμ για την ανάληψη προεδρίας. Όλοι όμως ξέρουμε ότι η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. από 01.01.14 σηματοδοτεί την κλιμάκωση της επίθεσης και νέα δεινά για τους εργαζόμενους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και όχι κάτι για το οποίο να χαιρόμαστε .Εκλογές έρχονται και η κυβέρνηση λειτουργεί με την λογική μαζέψτε και ας είναι ρόγες. Διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας της χώρας μας ο κύριος Σαμαράς πάει να ΄΄πουλήσει΄΄ μία εικόνα ψεύτικης ευημερίας. Έσωσε΄΄ την Ελλάδα και τώρα πάει να σώσει την Ευρώπη;

Ήμαστε για γλέντια και δεν το ξέρουμε; Ξυπνάμε στην σκληρή πραγματικότητα. Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί που μας κυβερνούν μας κοροϊδεύουν ασύστολα. Εδώ και ημέρες ακούμε στα Μ.Μ.Ε. διάφορες αθλιότητες για τις εισαγωγές των ασθενών στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία. Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι ο έλληνας έρχεται στο νοσοκομείο επειδή δεν έχει τι να κάνει; Το είδε ανοικτό και μπήκε; Πλήττει δηλαδή και έρχεται να πάρει μια γεύση από τα ράντζα και τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ; Δεν βλέπουνε ότι οι ασθένειες και η ανάγκη για σωστή περίθαλψη σπρώχνει τους ανθρώπους να απευθυνθούν στα νοσοκομεία;

Θα κάνουν σύσκεψη ,οι δύο μεγάλοι άνδρες, για το 25ευρω για να μας δείξουν ότι έχουν κοινωνικό πρόσωπο και ιδιαίτερες ευαισθησίες αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα στο χώρο της Υγείας. Τότε που το ψήφισαν στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (5.11.2012) δεν υπολόγισαν τις επιπτώσεις αυτού του μέτρου; Δεν καταλάβανε ότι αποκλείουν μεγάλο μέρος των ασθενών από την ιατρική περίθαλψη; Θα αποσυρθεί το μέτρο μόνο και μόνο επειδή αντιδρούν οι ΠΑΣΟΚ (που συγκυβερνούν και επίσης το έχουνε ψηφήσει) και όχι επειδή αποτελεί είναι άκρως αντιλαϊκό μέτρο; Τόσο πολύ τους καίει ότι τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις έχουν πάρει την κατιούσα;

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 16:28
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.