Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 09:31

ΟΙ "ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ "ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Εδώ και τρεις μέρες βλέπω έναν άστεγο να περιφέρεται οργισμένος στα στενά της γειτονιάς μου στο Περιστέρι. Βαράει τους κάδους σκουπιδιών,

βγάζει τις σακούλες και τις πετάει δεξιά και αριστερά σε αυτοκίνητα και δρόμους και βρίζει. Βρίζει θεούς και δαίμονες. Δεν είναι σαν άλλους που δέχονται μια κουβέντα από πολίτες ένα πιάτο φαγητό,κάτι αγορασμένο από σούπερ μάρκετ να ξεχάσουν για λίγο την πείνα τους.....
Είναι οργισμένος, είναι τρομοκρατημένος.Βρίζει τους πολιτικούς, βρίζει την κοινωνία.
Αυτή η κραυγή του εξαθλιωμένου πολίτη με φοβίζει περισσότερο από την "τρομοκρατική " κραυγή των ΜΜΕ που εδώ και ώρες βγαίνει από τους δέκτες τους μετά το "μανιφέστο" στο διαδίκτυο του Χριστόδουλου Ξηρού.
Πόσο να φοβηθεί ακόμα ο χρεωμένος μέχρι το λαιμό πολίτης;
Μήπως πιστεύουν ότι τα βράδια οι φτωχοί κουβεντιάζουν γύρω από το αδειανό τραπέζι τις απώλειες ενός αντάρτικου πόλεως;
Οι παράπλευρες απώλειες θα είναι αμέτρητες από την εφαρμογή των μνημονίων.
Ποιος πολίτης τρομοκρατημένος από τη μνημονιακή λαίλαπα θα φοβηθεί τον πόλεμο που ξεστόμισε ο Ξηρός; Τον πόλεμο τον βιώνει κάθε μέρα από τη συγκυβέρνηση της άγριας λιτότητας. Οταν δε μπορείς να βγάλεις το μήνα σου από τα χαράτσια που σου επέβαλαν, όταν δε μπορείς να κοιμηθείς από το φόβο μην και μείνεις άστεγος, δεν έχεις την πολυτέλεια να σκεφτείς και τη ζωή του πλούσιου μαφιόζου που απειλείται.
Η κραυγή των εξαθλιωμένων πολιτών σε λίγο θα είναι ο πραγματικός φόβος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 09:35
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.