Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 15:11

Η κοροϊδία

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Η επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που κάνει τον έλεγχο για τον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα, έβγαλε ανακοίνωση, και είπε ότι η τρόικα

πρέπει να αποχωρήσει από τη χώρα, και οι πολιτικές λιτότητας, που έχουν επιβάλλει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στην Ελλάδα, οδηγούν στη καταστροφή.

Παλικάρια και κορίτσια μην φωνασκείτε ο Στουρνάρας διαπραγματεύεται. Αν η τρόικα δεν θέλει να επιβάλει καινούργια μέτρα γιατί το κάνει; Μυστική συνάντηση με θέμα την Ελλάδα, έγινε μετά το Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες . Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, έγινε χωρίς να είναι καλεσμένος στο ραντεβού. Ποιός κοροϊδεύει ποιόν; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οδηγούμαστε στην κρεμάλα .Ακόμα και οι ''φίλοι'' μας το αναγνωρίζουν και ''ανησυχούν'' αν το θύμα θα ζήσει μετά από το πείραμα των μνημονίων. Επίσημα επιβεβαίωσαν την πτώχευση της Ελλάδας, λόγω της τακτικής της τρόικας και της τυφλής υποταγής Σαμαρά. Με την βούλα και τις επιστημονικές μελέτες των ευρωπαίων, που ήρθαν να ελέγξουν τι γίνεται στην χώρα μας, η κακή έκβαση διαγνώστηκε άσχετα αν τους τραπεζώνουμε τόσα χρόνια. Ήρθαν μόνο για να αμφισβητήσουν τον Τσίπρα ή για το έργο της κυβέρνησης; Έχουν καταλάβει πόσο λίγος είναι ο πρωθυπουργός; Σεβαστοί οι στόχοι του κυρίου Σαμαρά αλλά Στα μάτια μας όμως φάνηκε η γύμνια της πολιτικής του κυρίου Σαμαρά όταν, στη σύσκεψη των στελεχών του Υπουργείου Εργασίας, είπε ότι 440.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να διατεθούν για τους νέους της χώρας. Με τους 1.500.000 άνεργους της χώρας μας τι θα γίνει; Με τους επιστήμονες που μεταναστεύουν σε μέρη μακρινά τι θα γίνει; Δίνει εντολές για μείωση των φόρων χωρίς πρακτικό αντίκτυπο αφού αυτή θα εφαρμοστούν μόνο μετά από υπουργικές αποφάσεις που πρέπει να εγκριθούν από την Βουλή. Ρίχνει λάσπη στην αντιπολίτευση για ανέφικτο πρόγραμμα διάσωσης αλλά εκτός από λόγια για βελτίωση της οικονομίας το μόνο που βλέπουμε είναι εξαθλίωση και ανεργία. Άλλο είναι το πρόβλημά του αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνουν οι εκλογές το 2016.

Η εξουσία διαφθείρει τους πάντες! Υπουργοί μας μην ενοχλείστε! Ακλουθώντας την γραμμή της κυβέρνησης, ιδρώνετε και ματώνεται, και κάνετε και κανένα διάλυμα!. Η Ελλάδα μας υπολείπεται ελκτικών μηχανισμών και η κατάχρηση της εξουσίας είναι στην ημερήσια διάταξη σε πολλά κυβερνητικά επίπεδα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο ένας στους επτά υπουργούς εμφανίστηκαν την Παρασκευή στη Βουλή προκειμένου να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών. Για τι να μην πληρώνονται ανάλογα με την κάρτα που κτυπάνε εκεί στα έδρανα και όχι στα γλέντια και την σπατάλη; Όλα είναι στημένα και εμείς ήμαστε αλυσοδεμένοι στην ηλεκτρική καρέκλα του μνημονίου επειδή ήμαστε τα μόνιμα θύματα αυτής της δημοσιονομικής πολιτικής. Ναι! μας αναγνωρίζουν όλοι την θυσία που κάνουμε τόσα χρόνια (Ο Σαμαράς πονάει) αλλά το μόνο που βιώνουμε είναι ένας αργός θάνατος. Μόνο εμείς θα την πληρώσουμε! Προφανώς οι μόνοι που αγαπάνε τον τόπο μας μείναμε εμείς.

Η κοροϊδία (αθέτηση υποσχέσεων) ανάμεσα σε δύο άτομα συμβαίνει συχνά ,αφορά μόνο τους συμβαλλόμενους και χάνεται χρόνος , χρήμα και εμπιστοσύνη ανάμεσα τους. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό; Ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος να ΄΄δείρεις΄΄ αυτούς που το έκαναν ;Η ψήφος φυσικά!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 15:20
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.