Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 02:11

Απο μία κλωστή η υποψηφιότητα Καρυπίδη, ισχυρό το σενάριο ανάκλησής της

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Σε μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η μόλις τριών ημερών επικυρωμένη απόφαση της ΚΕ για την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη

ως περιφερειάρχη στην Δυτική Μακεδονία. Οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο αποσπασμάτων από συνέντευξη του δημοσιογράφου με τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής και οι απόψεις του ιδίου στην προσωπική του σελίδα με αντισημιτικό περιεχόμενο έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τα στελέχη στην Αθήνα που σήκωσαν το βάρος την θετικής γνώμης στο πρόσωπο του. Τώρα ζητούν επανεκτίμηση της κατάστασης.

Το σχόλιο του Πάνου Λάμπρου στο Tvxs.gr είναι ενδεικτικό της έντονης δυσφορίας που επικρατεί στην Κουμουνδούρου «Το μείζον θέμα για μας είναι το ζήτημα που προέκυψε με τον Θ. Καρυπίδη, διότι επαναλαμβάνω ότι αυτά δεν ήταν σε γνώση του κόμματος». Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως βρεθεί στην δύσκολη θέση της ανάκλησης της υποψηφιότητας προκειμένου να αποφύγει τα συνεχή επικοινωνιακά ''ατυχήματα'' και τις αρνητικές αναφορές στο πρόσωπο του υποψηφίου περιφερειάρχη μέχρι τις εκλογές. Αναφορές που όμως θα χρεώνονται στην ηγεσία του κόμματος. Στο παιχνίδι της επιθετικής επικοινωνίας μπήκε από χθές και ο γνωστός Γ. Μουρούτης της ΝΔ θεωρώντας ότι η υπόθεση Καρυπίδη μπορεί να έχει ψωμί απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου αισθάνονται έκπληξη με όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για τον δημοσιογράφο Θ. Καρυπίδη αλλά δεν πρόκειται για κάτι που ήταν καλά κρυμμένο, μεταμορφώθηκε και τους έπιασε όλους στον ύπνο. Οι απόψεις, τα κείμενα και οι εκπομπές του εν λόγω δημοσιογράφου είναι γνωστές ''τοις πασι'', και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Πράγμα που σημαίνει ότι όσα τοπικά στελέχη του κόμματος αρχικά ανέλαβαν την ευθύνη να στηρίξουν την υποψηφιότητα του αγνόησαν, αδιαφόρησαν η υποτίμησαν την σημασία των λεχθέντων και όσων γεγονότων σήμερα υποχρεώνουν την Κουμουνδούρου σε επανεκτίμηση της απόφασης.

Αρα σε δεύτερη ανάγνωση, το πρόβλημα δεν είναι η υποψηφιότητα Καρυπίδη αλλά η κουλτούρα, τα αντανακλαστικά, η ετοιμότητα και η πολιτική παιδεία αυτών που παίρνουν αποφάσεις,  όσων στελεχών ανέλαβαν να χειριστούν αυτήν την υπόθεση έχοντας παντελή άγνοια κινδύνου. Και αυτό είναι το χειρότερο γιατί τέτοιοι άνθρωποι με αυτές τις ελλείψεις υποδομής θα βρεθούν την επαύριον σε καίριες θέσεις όπου θα κληθούν να διαχειριστούν κρίσιμα ζητήματα για τους πολίτες και τον τόπο. 

Υπάρχει αντικαταστάτης του Καρυπίδη; Ουδείς αναντικατάστατος αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν βλέπω και πολλούς πρόθυμους από τον περιφερειακό ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθούν της προσπάθειας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 00:42
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.