Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 14:37

Θα υπάρξουν παραιτήσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Έχουν περάσει σχεδόν σαράντα ημέρες αλλά δεν λέει να κοπάσει η μουρμούρα και η γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στην δυτική Μακεδονία.

Μετά το φιάσκο της υποψηφιότητας Καρυπίδη, πολλά μέλη ακόμη και στελέχη της οργάνωσης ζήτησαν να καταλογιστούν ευθύνες και οι υπαίτιοι να δηλώσουν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν. Η τραυματική εμπειρία της παραπάνω επιλογής συνεχίζει να ταλανίζει όχι μόνο τα στελέχη και τα μέλη της οργάνωσης αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας. Πρίν από λίγες ημέρες ορισμένα από τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο Καρυπίδη στην Φλώρινα που δόθηκε στην δημοσιότητα ήταν μέλη και στελέχη της τοπικής οργάνωσης στην Φλώρινα. Όταν κλήθηκε ο γραμματέας του κόμματος στην Περιοχή (Τ. Τσαούσογλου) να δώσει πληροφορίες και εξηγήσεις στους δημοσιογράφους –(Μουτίδης από kozani tv, Πλιάτσιος απο kozanimedia)- μόνο που δεν τους έβρισε, εκθέτοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα χιλιάδες μέλη του ανά την Ελλάδα.

Εδώ στο vetonews από την πρώτη στιγμή γράψαμε διευθύνσεις και ονόματα των στελεχών που είχαν την ιδέα, πήραν την πρωτοβουλία και χειρίστηκαν με δική τους ευθύνη την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου, παρασύροντας ακόμη και τα κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου. Πρόκειται για τον Μίμη Δημητριάδη, υπεύθυνο συντονιστή της περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης, τον Βασίλη Κωσταντινίδη πρώην γραμματέα στου ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτή συντονιστή του κόμματος στην Π.Ε. Κοζανης, τον Τασο Τσαούσογλου συντονιστή της Φλώρινας. Την άποψη της λεγόμενης για πολλούς του ΣΥΡΙΖΑ και ως «παράγκα της Πτολεμαϊδας» ανέλαβαν να «υπηρετήσουν » θερμά οι Τάσος Πολιτίδης και Γιώργος Χιωτίδης. Μου λένε πολλοί από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχει μέλος του κόμματος στην Ελλάδα που όταν αναφέρεις την λέξη Κοζάνη και Καρυπίδης να μην αρχίζουν τα «γαλλικά» για αυτούς που είχαν την ιδέα να τον προτείνουν . Παρ'ολα αυτά κανείς από τους παραπάνω, παρόλες τις οχλήσεις πολλών μελών δεν σκέφτεται την παραίτηση έστω και για λόγους ευθυξίας. Δυστυχώς αρέσκονται να την επιζητούν ως απαραίτητο στοιχείο από τους άλλους αλλά όχι από τον εαυτό τους.

Σήμερα συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη. Θεωρείται κρίσιμη συνεδρίαση αφού οι αντιπαραθέσεις οι υπονομεύσεις με φόντο την μάχη της καρέκλας για την επόμενη μέρα επισκιάζουν την καθημερινότητα της κόμματος. Μήλον της έριδος αυτή τη φορά φαίνεται να είναι το όνομα του αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο του Θέμη Μουμουλίδη. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου έχει ζητήσει να βρεθεί εξωκομματική προσωπικότητα ενώ οι τοπικές ''συναλλαγές'' και τα ''ανεξόφλητα'' γραμμάτια  προκρίνουν τον δικηγόρο και πρώην υποψήφιο βουλευτή Σπύρο Τόλιο. Είδομεν με υπομονή.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 10:18
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.