Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 10:58

Δεν φταίει το Ισραηλιτικό συμβούλιο αλλά ο μαύρος λαϊκισμός

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Το πολιτικά απαράδεκτο σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι ότι αναπαράγονται κατά βλακώδη τρόπο σε ευρεία κλίμακα θεωρίες συνομωσίας και ψεύδη προκειμένου να υπηρετηθούν μικρό-πολιτικές φιλοδοξίες.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, εδώ και δύο μήνες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης πολιτεύεται στην δυτική Μακεδονία με το κλασσικό συνομωσιολογικό αφήγημα που θα ονειρευόταν ο κάθε ακροδεξιός και οπαδός της θεωρίας των ψεκασμών. Δηλαδή ότι «τα συμφέροντα και οι εβραίοι από την απέναντι όχθη του ατλαντικού παρενέβησαν στο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ακυρώσουν την υποψηφιότητα μου, ..... ο Σύριζα άντεξε στην αρχή, αλλά δεν άντεξε στην συνέχεια όταν με ανακοίνωση το Αμερικανό ισραηλιτικό συμβούλιο ζήτησε την ματαίωση της στήριξης στο πρόσωπο μου, κάτι που δεν έκανε ούτε για τον Α. Παπανδρέου ούτε για τον Γ. Αραφάτ αλλά το έκανε για ένα δικό σας άνθρωπο».(βιντεο αρχή εως 10 min)

Ο μαξιμαλισμός στην μέγιστη αλλά και αμετροεπή μορφή του, όταν χρησιμοποιούνται κατά αγενή τρόπο ονόματα προσωπικοτήτων που δεν βρίσκονται στην ζωή με παγκόσμια εμβέλεια και προσφορά για να υπηρετηθεί ένα επικίνδυνο πολιτικό αφήγημα. Ο Θόδωρος Καρυπίδης ακόμη και σήμερα αποφεύγει να μιλήσει με ειλικρίνεια για το πραγματικό γεγονός που του στοίχισε την απώλεια στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντισημιτικές του αναφορές είναι η αιτία που οδήγησε το AJC να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία σχολίαζε αρνητικά το ΣΥΡΙΖΑ που «ως κόμμα της αριστεράς στηρίζει και φιλοξενεί στα ψηφοδέλτια του πρόσωπα με αντισημιτικές απόψεις που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι υπηρετούν μόνο οι ακροδεξιοί κύκλοι». Να θυμίσω στον αγαπητό Θόδωρο Καρυπίδη ότι ο WJC αυτή την φορά (παγκόσμιο ισραηλιτικό συμβούλιο) πριν από 20 ημέρες εξέδωσε ανακοίνωση αρκετά σκληρή για τον έμπιστο φίλο του Πρωθυπουργού και γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο.
«Είναι εξωφρενικό το γεγονός πως ένας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά είχε συζήτηση με γνωστό αντισημίτη και αρνητή του Ολοκαυτώματος και το μόνο που έγινε ήταν να παραιτηθεί το πρόσωπο αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος του WJC κ. Λόντερ. Ο κ. Λόντερ συνεχίζει σε ακόμη πιο σκληρούς τόνους «Τα νόμιμα Ευρωπαϊκά κόμματα πρέπει να απομονώσουν τους ρατσιστές και τους αντισημίτες,.....και στην Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσουν μία κοινή τακτική για την αντιμετώπιση των νεοναζιστικών, ρατσιστών και αντισημιτικών στοιχείων, καθώς και μία ξεκάθαρη πολιτική».

Η κλασική λασπη στους δημοσιογράφους
Ο Θ. Καρυπίδης -δημοσιογράφος εως πριν από λίγο καιρό-, κατηγορεί συλλήβδην τους δημοσιογράφους ως ''υπάλληλους'' συμφερόντων, χωρίς να κατονομάζει ούτε τα συμφέροντα ούτε τους δημοσιογράφους- που τον βάφτισαν ακροδεξιό αντισημίτη χρυσαυγίτη κλπ. Ως δια μαγείας ξέχασε την βασική δεοντολογία της δημοσιογραφίας και τσάκωσε το μυστρί της εύκολης πολιτικής λάσπης. Για εμφανείς πια λόγους αποφεύγει να καταδικάσει με τον πιο βδελυρό τρόπο τις αντισημιτικές απόψεις που σε παρελθόντα χρόνο όχι μόνο έγραψε στην σελίδα του, αλλά συχνά πυκνά με την βοήθεια αποστράτων και άλλων σχολιαστών διατυμπάνιζε στα παράθυρα και στις εκπομπές του.

Κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά, και σε κάθε λογής συντηρητικών και συνομωσιολόγων ψηφοφόρων, ζητά από τους πολίτες να απαντήσουν αυτοί για λογαριασμό του - δηλαδή με την ψήφο τους - εάν είναι φορέας ακροδεξιών αντιλήψεων. «Στις 18 Μαϊου θα αποφανθούν οι πολίτες για το πρόσωπο μου για τα όσα μου προσάπτουν οι δημοσιογράφοι συνάδελφοι μου που είναι υπάλληλοι των συμφερόντων... εγώ δηλώνω ξεκάθαρα ότι αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ την πατρίδα μου, τους Έλληνες και όλους τους πολίτες.» Ο Θόδωρος τους αγαπά σαν τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο ακόμη και εάν είναι χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί, μισάνθρωποι και οχι σαν το μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο κλπ. Προς επίρρωση των παραπάνω προβαίνει σε μια ελληνοχριστιανικού τύπου προσέγγιση του διλλήματος των εκλογών.

Ελληνοχριστιανική δεξιά

Δηλαδή στις εκλογές δεν κρίνονται τα προγράμματα των υποψηφίων αφού όπως σημειώνει «τα προγράμματα είναι εύκολα αφού τα συμφωνήσεις με τους πολίτες αλλά τα πρόσωπα, που αυτά έχουν σημασία στην πολιτική». Δηλαδή δεν έχει σημασία τι λένε οι συνυποψήφιοι του αλλά  και ο ίδιος για την δυτική Μακεδονία, αλλά σημασία ποια είναι τα πρόσωπα των υποψηφίων. Δηλαδή, ποιός είναι ο καλός άνθρωπος, ο καλός αντιμνημονιακός, το καλό παιδί, η ο πιο καθαρός υποψήφιος στα μάτια των πολιτών. Πρόκειται για ακραία συντηρητικά ήθη που εισάγονται στην προεκλογική πολιτική ζωή, ελλείψει κάθε άλλου προγράμματος η πρότασης από την πλευρά του συνδυασμού του.

Χρησιμοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ 
Έχουν περάσει δύο μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυξε την υποψηφιότητα Καρυπίδη και ο ίδιος συνεχίζει στις προεκλογικές του εμφανίσεις σε Κοζάνη Φλώρινα Καστοριά Γρεβενά να πολιτεύεται με μακροσκελείς αναφορές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορές  που δημιουργούν πολλές υποψίες. Όπως «δεν δέχτηκα αρχικά την η πρόταση να είμαι υποψήφιος αλλά μετά ακολούθησε τηλέφωνο από ψηλά και ζήτησα να το σκεφτώ» η το άλλο με τους όρους που έθεσε για την ΔΕΗ. Δηλαδή "ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε να εντάξει στο πρόγραμμα του την πρόταση που περιλαμβάνει 50% έκπτωση στο ρεύμα στις επιχειρήσεις και 30% στα νοικοκυριά". Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και δεν φαίνεται να πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για προεκλογική στρακαστρουκα από αυτές που έλεγαν οι πολιτικοί παλαιάς κοπής. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι μπορεί να ειπώθηκε από τον ίδιο σε κάποιες από τις συζητήσεις στα πλαίσια ενός ευρύτερου διαλόγου και απόψεων αλλά δεν υιοθετήθηκε και δεν υφίσταται ως θέση σε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι γνωρίζουν ότι το κοινωνικό τιμολόγιο και οι ΑΠΕ επιβαρύνουν το σύνολο των καταναλωτών στο λογαριασμό της ηλεκτρικής Ενέργειας και οι όποιες  μεταβολές (δηλαδή οι εκπτώσεις Καρυπίδη) πάλι τον λογαριασμό του καταναλωτή θα επιβαρύνουν. Στον Σύριζα δεν φαίνεται να έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με την πραγματικότητα.
Για τους υποψηφίους θα αναφερθούμε σε άλλη χρονική στιγμή.

Με τον Θ. Καρυπίδη γνωριζόμαστε εδώ και πολλά έτη μας συνδέει επαγγελματική φιλία. Έχουμε συνεργαστεί σε άλλα μέσα ενημέρωσης και τελευταία στο κανάλι του. Σκέφτηκα εάν πρέπει να ασχοληθώ με την υποψηφιότητα του και το ιδεολογικό της υπόβαθρο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.