Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 16:18

Λυτρωτικό ''το κάναμε λάθος αλλά το διορθώσαμε'' για τον ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

''Στη Δυτική Μακεδονία κάναμε λάθη, αλλά σημασία έχει οτι τα διορθώσαμε'' αναφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας απο την κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

Η παραπάνω απόστροφος  του κ. Τσίπρα δεν ειπώθηκε τυχαία, ήταν ένα δημόσιο συγνώμη στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που αντιτάχθηκαν σθεναρά στην αρχική υποψηφιότητα Καρυπίδη και αντιμετώπισαν  ακόμη και φαινόμενα λεκτικής βίας και απειλών απο την ομάδα της επονομαζόμενης ''παράγκας'' του ΣΥΡΙΖΑ  με κορμό την Εορδαία.

Το δημόσιο ''κάναμε λάθος''  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απο την κεντρική πλατεία έχει δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας και έχει αποτινάξει το σύμπλεγμα ενοχής που διακατείχε πολλά μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ απο την αρχική επιλογή της υποψηφιότητας Καρυπίδη και με οτι ακολούθησε στην συνέχεια. Δηλαδή όλες τις γελειότητες στις οποίες κατέφυγαν και εντέλει επέμειναν εως τέλους τα ''μιλημένα'' τοπικά στελέχη του κόμματος. ''Το κάναμε λάθος αλλά το διορθώσαμε'', δεν το έχω ακούσει απο αρχηγό κόμματος να το ξεστομίζει, εν αναμονή της εξουσίας  και μάλιστα ενώπιον του κοινού της πλατείας, σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση. Κατά την γνώμη μου, το καταλογίζω στα θετικά της προσωπικότητας του πολιτικού ηγέτη και είναι μια θετική πολιτική προίκα για το μέλλον σε οτι αφορά το κόμμα της αριστεράς.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μακρά διαδρομή στα δημόσια πράγματα, σημειώνει οτι ''η δημόσια παραδοχή του προέδρου του κόμματος, ειναι λύτρωση για τα μέλη και στελέχη του κόμματος που περπατάνε πόρτα πόρτα με τον Θέμη Μουμουλίδη στην δυτική Μακεδονία, απελευθερώνει την διαθεσή τους και βάζει τέλος στο θολό κλίμα που κάποιοι επιθυμούσαν εστω και τεχνηέντως να υπάρχει έως και την ημέρα της κάλπης''.

Η δημόσια παραδοχή του προέδρου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για ''Εβραίους, παρεμβάσεις, οικονομικά συμφέροντα και νταβατζήδες που κάποιοι πολιτικά αναλφάβητοι ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν σε κατ'ιδίαν προεκλογικές συζητήσεις.

Η δημόσια παραδοχή του Α. Τσίπρα οπλίζει όσους αντιτάχθηκαν στην αρχική επιλογή Καρυπίδη και είναι λογικό μετά τις εκλογές ανεξαρτήτως του περιφερειακού αποτελέσματος να δρομολογηθούν εξελίξεις σε οτι αφορά τα στελέχη που χειρίστηκαν αρχικά την υποψηφιότητα της περιφέρειας Δυτικης Μακεδονίας. Ας μην ξεχνάμε οτι πολλά μέλη και στελέχη εντός του εσωκομματικού διαλόγου ζήτησαν να υπάρξουν παραιτήσεις.

Τα θετικά σχόλια του Α. Τσίπρα απογειώνουν τον υποψήφιο και γνωστό σκηνοθέτη του Θεάτρου Θέμη Μουμουλίδη με ότι συνεπάγεται για το πολιτικό του μελλον.

Το Απόσπασμα από την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης είναι ενδιαφέρον και με μηνύματα:
"Εμείς επιλέξαμε με δημοκρατικές διαδικασίες. Ξέρετε κάναμε και λάθη. Και πράγματι και στη Δυτική Μακεδονία κάναμε λάθη. Σημασία όμως έχει να ξέρεις να διορθώνεις τα λάθη σου και να προχωράς μπροστά. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία είναι κορυφαία και σημαντική. Πρώτα από όλα γιατί εδώ είναι η καρδιά της ενέργειας αλλά διακυβεύεται και το φιλέτο της χώρας... ...Ο Θέμης Μουμουλίδης είναι ένας άνθρωπος διανοούμενος, καλλιτέχνης, άνθρωπος του πολιτισμού, αυτός που σκηνοθέτησε τη ζωή του θρυλικού Μίκη Θεοδωράκη, την ζωντανή ιστορία του τόπου μας, τους αγώνες, τις θυσίες, την ιστορία της δημοκρατίας, της λευτεριάς, της ανεξαρτησίας αυτού του τόπου. Τώρα καλείται να σκηνοθετήσει αλλά και να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος σε μια ακόμα θρυλική στιγμή . Στη μεγάλη ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 21:31
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.