Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 31 Μαϊος 2014 10:25

Ήμαστε άξιοι της μοίρας μας;

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπουλου

Σίγουρα η επιλογή των ατόμων ικανών να διαχειριστούν σωστά και με σοφία τα οικονομικά ενός δήμου είναι δύσκολη υπόθεση.

Σαφέστατα θέλει πολύ μελέτη και οπωσδήποτε μεγάλη αντικειμενικότητα. Θέλει όμως σίγουρο ζύγισμα και καλή ανάλυση των πραγματικών προσόντων των υποψηφίων. Το όνομα και η ιστορία του κάθε νέου πολιτικού πρέπει να βαραίνει διαφορετικά στην ζυγαριά επειδή οι καιροί απαιτούν ανανέωση των πολιτικών μας. Ο κομματικός μηχανισμός πρέπει να μείνει σε απόσταση όταν ο υποψήφιος δηλώνει, και επιμένει,  στην αποστασιοποίηση από το μνημόνιο. Πήξαμε στις διακαναλικές συνεντεύξεις των ηγετών κομμάτων και ακόμα να βγάλουμε άκρη με το χρώμα. Μπλέδισε ή πρασίνισε η χώρα μας; Ποιός κέρδισε σήμερα και ποιος θα κερδίσει αύριο στις ευρωεκλογές; Διαλέξαμε ανθρώπους που θα κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν ή πέσαμε πάλι σε λαμόγια; Η αποδοχή του κόσμου λέει πολλά και κυρίως κρύβει μία λογική.

Τα αποτελέσματα της 18.05 ξάφνιασαν πολλούς.Η κοροϊδία με την ''ανεξάρτητη'' θέση μερικών υποψηφίων που μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα επανεντάχτηκαν στο κόμμα τους κάνει και τους πιο ήρεμους και σώφρονες πολίτες αυτού του τόπου να πούνε ότι ήμαστε άξιοι της τύχης μας. Τελικά τι ζητάμε από τους καινούργιους δημάρχους μας; Ποια είναι τα προσόντα που μας ενδιαφέρουν περισσότερα στον υποψήφιο; Η κορμοστασιά του η τα λεφτά του; Η δήθεν οικονομική του ανεξαρτησία ή η ικανότητα του στην έξυπνη διαχείρισης κρατικών κονδυλίων; Πως εξηγούνται τα ποσοστά που συγκέντρωσαν μερικά άτομα που έχουν εκκρεμότητες με τα δικαστήρια; Αποδοκιμάστηκαν κάποιες τακτικές η όχι στις 18.05.2014; Έπεται αλλαγή ηγεσίας σε μερικά πολιτικά κόμματα και σχήματα; Οι εκκλήσεις του κυρίου Σαμαρά κρύβουν μήπως τον φόβο ότι θα πάμε για εθνικές εκλογές; Οι διαγραφέντες και οι ανεξάρτητοι πολιτικοί προσφέρουν σταθερότητα και σε ποιόν; Ο κύριος Βενιζέλος τι εννοεί όταν διαμορφώνοντας την εκλογική τακτική και στόχευση του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη για την ερχόμενη Κυριακή της εικόνας της «προοδευτικής σταθερότητας» ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα αθροιστούν τα ποσοστά της ΝΔ και της «Ελιάς»; Για τι ζητάμε ρέστα από τους δημοσκόπους και όχι από τους ψηφοφόρους που ''βγάλανε'' αυτά τα αποτελέσματα; Ο λαός δεν έχει το δικαίωμα να διαμορφώσει μία γνώμη για το ποιος αξίζει και ποιός όχι να πάρει την καρέκλα;

Πολλές ερωτήσεις και λίγες απαντήσεις. Η αποχή των ψηφοφόρων κυμάνθηκε από 40-60% .Για τι; Δεν είχανε λεφτά για να μετακινηθούν ή δεν θέλανε .Ο χαμένος σε αυτές τις εκλογές είναι αυτός που δεν συμμετέχει, αυτός που δεν αξιοποίησε την δυνατότητα, που του δίνει το σύνταγμα μας, να πει το όχι του ή το ναι σε αυτούς που τον κοροϊδεύουν. Είναι άξιος την μοίρας και την τύχης επειδή δεν τόλμησε αλλά βγαίνει και από επάνω να φωνάξει ότι αυτοί που βγήκαν είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης του.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Μαϊος 2014 10:31
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.