Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 08:54

Είναι στο DNA μας…..

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Το δε(σ)οξυριβο(ζο)νουκλεϊ(νι)κό οξύ (Deoxyribonucleic acid - DNA) περιέχει τις γενετικές πληροφορίες που καθορίζουν τη βιολογική ανάπτυξη όλων των κυτταρικών μορφών ζωής και των περισσοτέρων ιών.

Η αποκωδικοποίηση του DNA, η αποσαφήνιση δηλαδή του τρόπου με τον οποίο η δομή του DNA καθορίζει συγκεκριμένες γενετικές επιλογές, επέτρεψε στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα την γενετική της ζωής και την κληρονόμηση ορισμένων χαρακτηριστικών και νόσων. Είναι η κρυφή και μοναδική μας ταυτότητα

Η αισιοδοξία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου DNA. δηλώνει η δρ Τάλι Σάροτ, ερευνήτρια νευροεπιστήμης στο University College του Λονδίνου .Ο Dr. Srijan Sen, καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan, υποστηρίζει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν την κατάθλιψη στο DNA τους. Είναι το μικρόβιο της απιστίας στο DNA του άντρα; Αναρωτιέται και υποστηρίζει ο κοινωνιολόγος δρ. Έρικ Άντερσον, συγγραφέας του βιβλίου «The Monogamy Gap: Men, Love and the Reality of Cheating»

Η φοροδιαφυγή είναι στο DNA των Ελλήνων !Σύμφωνα με το Bloomberg το 2012 το ποσοστό της παραοικονομίας ανερχόταν στο 24% του ΑΕΠ όταν στην ΕΕ είναι κατά μέσον όρο στο 15%.Επίσης λέει ότι «Ακόμη και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το πρόβλημα είναι παθολογικό». Ο κύριος Χαρδαβέλας αναρωτιέται (25.06.2014)Ποιος είναι αυτός ο δαίμονας, που έχουμε στο DNA μας σαν λαός και μας οδηγεί στην καταστροφή, για να μας αναγκάσει μετά να κάνουμε κάτι για να σωθούμε την τελευταία στιγμή από την ολική καταστροφή;

Το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αθλήτρια Φανή Χαλκιά είχε πει για το ελληνικό DNA που κάνει την ιδιαιτερότητα των Ελλήνων ;Τέσσερα χρόνια αργότερα, απ ό,τι έδειξαν οι αναλύσεις αίματος της Χαλκιά, για τις επιδόσεις της, δεν έφταιγε το ελληνικό DNA αλλά μάλλον η καλή ντόπα. Ο Μάριο Μπαλοτέλι μετά που πέτυχε το γκολ της νίκης δήλωσε πως είναι στο DNA της Ιταλίας να υποφέρει αλλά στο τέλος νικάει πάντα(15.06.2014). Η Ιταλία έφυγε από το Μουντιάλ. Στις 13.10.2013 ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής ασφαλιστικής κ. Gomez δήλωνε ότι ο αθλητισμός είναι στο DNA του Οργανισμού της ING.

Μία πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής επιμένει ότι : Το DNA δεν έχει καμία σχεση.Για να φτάσεις στην κορυφή δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, θέλει πολύ προσπάθεια και κόπο, και κυρίως πολλές θυσίες αφού σε αυτή την πολύχρονη προσπάθεια(που κάνεις εσύ και οι γονείς σου) δεν έχεις προσωπική ζωή. Στην λεπτομέρεια θα κριθεί ο καλός πρωταθλητής. Σε ομαδικό επίπεδο αθλητισμού οι θυσίες είναι πολλαπλές και σε πολλά επίπεδα. Μόνο ομάδες δουλευμένες και πιο ενωμένες προχωρούνε. Για ποιά παράδοση μιλάμε;. Η τύχη φυσικά μετράει σε όλα τα αθλήματα αλλά να δώσουμε την σωστή διάσταση των πραγμάτων. Το ταλέντο και η ψυχή και σε τελική ανάλυση η σειρά θησείων που θα κάνεις θα ΄΄στρώσουν΄΄ το δρόμο των επιτυχιών και των επιβραβεύσεων. Πάση θυσία πρέπει να διατηρήσεις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα και το ήθος. Να μην ξεπεράσεις τα όρια ανταγωνισμού με ανήθικα μέσα.Θα προχωρήσεις στα μετάλλια μόνο χρησιμοποιώντας την σωστή άμυνα .Προσοχή! Ο στόχος σου θολώνει το μυαλό, το μικρόβιο του πρωταθλητή μπορεί να σε κάνει να ξεπεράσεις τα επιτρεπτά όρια. Πρωταθλητής δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι ,γίνεσαι με το σώμα σου αλλά κυρίως με το μυαλό σου. Το ΄΄νους υγιής εν σώματι υγιεί΄΄ λέγανε οι αρχαίοι και ξέρανε τι λέγανε. Ο ποδοσφαιριστής κύριος Σουάρεζ της Ουρουγουάης που δαγκώνει τον αντίπαλο προφανώς αδιαμφισβήτητα έχει στο DNA την βιαιότητα, αλλά δεν είναι πρωταθλητής !

Η συχνές αναφορές στο DNA ,που χρησιμοποιούνται ,με ή χωρίς σχέση με την θεματολογία, με προβλημάτισε. Μήπως είναι ένα άσσο στο μανίκι μας και όποτε θέλουμε το βγάζουμε για να τεκμηριώσουμε κάποιους αβάσιμους ισχυρισμούς μας; ποιος και πώς θα το ελέγξει ;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 08:58
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.