Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 05:26

ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ;

Γράφτηκε από τον

altτου Σταύρου Θεοδωράκη

Να σας το αποκαλύψω από την αρχή. Και μένα ένας πρώην πρωθυπουργός μου είχε πει ότι η χώρα είναι διεφθαρμένη. Ή για να είμαι ακριβής, όλοι οι πρωθυπουργοί που γνώρισα μου έχουν πει ότι η χώρα είναι διεφθαρμένη. Και για να είμαι ακόμη πιο ακριβής, όλοι οι πολιτικοί που συναντώ τα τελευταία 20 χρόνια - που έχω δημοσιογραφική άδεια εισόδου στη Βουλή - μου λένε ότι η χώρα είναι διεφθαρμένη. Συχνά μάλιστα μου διηγούνται ιστορίες διαφθοράς... Όπως ο πρώην πρωθυπουργός που συνήθιζε να λέει ότι ένα πρωινό τον επισκέφθηκαν επιχειρηματίες, για να του καταγγείλουν πως τους εκβιάζει ένας υπουργός του. Και αυτός (ο πρωθυπουργός) αφού τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση τους συνέστησε να πάνε (αν έχουν στοιχεία) στους αδιάφθορους της αστυνομίας!


Εκεί που διαφοροποιούνται τα πράγματα είναι στο ερώτημα ποιος έκανε αυτή τη χώρα διεφθαρμένη. Εδώ παίζεται ένα παιγνίδι κολοκυθιάς το οποίο είναι γνωστό σε όλους. Αυτοί που απαγορεύεται να συμμετέχουν στη κολοκυθιά είναι οι εταίροι μας και οι δανειστές μας. Αυτοί πρέπει μόνο να πληρώνουν τους διεφθαρμένους, δεν μπορούν όμως να αναμιγνύονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις διαφθοράς. Έχει πλάκα αυτή η χώρα. Σαν τα ξεπεσμένα Βασίλεια που όλοι οι αυλικοί ξέρουν αλλά οι υπήκοοι -και οι βάρβαροι!- δεν πρέπει να μάθουν. Ή σαν τα ζευγάρια που καυγαδίζουν όλο το βράδυ και δεν αφήνουν τους γείτονες να κοιμηθούν αλλά το πρωί κανείς δεν πρέπει να δείχνει ότι τους άκουσε.

Το ίδιο θα συμβεί τώρα και με τις ΔΕΚΟ, να το θυμάσθε. Οι μέσοι μισθοί στις καταχρεωμένες επιχειρήσεις του Δημοσίου αποκαλύφθηκε ότι είναι γύρω στις 5.000ε. Και δεν μιλώ για ΔΕΗ και ΟΤΕ που είναι ακόμη παραπάνω, μιλώ για τις κα-τα-χρε-ω-με-νες. Τον ΟΣΕ ας πούμε για τον οποίο πληρώνουμε κάθε μέρα (προσοχή ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ) 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Ούτε οι ταμίες του κράτους μπορούν να μας πουν με ακρίβεια αν είναι 2 ή αν είναι 3 αλλά (ας πούμε ότι) δεν είναι αυτό το θέμα μας. Οι μισοί εργαζόμενοι των καταχρεωμένων ΔΕΚΟ παίρνουν 3.000ε και οι άλλοι μισοί 7.000ε. Ή το 1/3 παίρνει 2.000ε, το άλλο 1/3 4.000ε και το υπόλοιπο 1/3 9.000ε. Όποιο σενάριο και αν ισχύει το γεγονός είναι ότι οι λίγοι νομίμως φορολογούμενοι αυτής της χώρας πληρώνουν πολλούς ευρωπαϊκούς μισθούς για τριτοκοσμικές υπηρεσίες.

Ένας αφηνιασμένος συνδικαλιστής έλεγε χθες ότι δεν έχει καμία σημασία πόσο παίρνει ένας εργαζόμενος γιατί όσα και να παίρνει εργαζόμενος είναι και οι πολιτικοί έχουν φάει περισσότερα! Και συνιστούσε στους βαρβάρους εταίρους μας και δανειστές –αλλά και σε όλους εμάς που τους χρηματοδοτούμε – να κοιτάμε τις δουλειές μας για τις πομπές μας. Δεν είπε πομπές, μνημόνιο είπε που στη γλώσσα του σημαίνει το ίδιο πράγμα. Παραδίπλα – σε άλλο ραδιόφωνο- ένας συνάδελφος του, υπερασπιζόταν αυτούς που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Ακρόπολης. «Την ζημιά στην χώρα και τον τουρισμό την κάνει το μνημόνιο των πολιτικών και όχι οι εργαζόμενοι που πεινάνε», φώναζε αποκαλώντας «υπόπτους» αυτούς που διαφωνούν με το μουτζούρωμα της εικόνας της εικόνας της χώρας. Οι … υπήκοοι, αυτοί που τους πληρώνουν (και ελπίζουν ματαίως να πουλήσει λίγο τουρισμό η χώρα μήπως και ξελασπώσει) είχαν γίνει ύποπτοι και συνεργάτες των βαρβάρων του μνημονίου! Γι' αυτό σας λέω έχει πλάκα αυτή η χώρα γείτονες.

πηγή: protagon.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 18:56
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΚΟΥΛΕΜΑΣ

O Νικόλας Μάστορας Γκουλέμας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη ανάμεσα σε μια ομάδα Προσκόπων και σε αυλές σχολείων με μια μπάλα στο χέρι.

Τα καλοκαίρια έβαζε βενζίνη στο πρατήριο του πατέρα του μέχρι τα 18 του όπου και έφυγε Θεσσαλονίκη για σπουδές. Μετά από μια 10ετή περιπλάνηση ανάμεσα σε σχολές, πτυχία, θεατρικά εργαστήρια και λογιών λογιών εργασίες, επέστρεψε στην Κοζάνη στην οποία πλέον εργάζεται και κατοικεί.