Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 10:03

Αχ ρε γλέντια! η αλλιώς οι παραθυραίοι γέλωτες

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπουλου

Στην Ελλάδα μας ποτέ δεν πλήττεις. Ο κάθε ένας πουλάει μία τρέλα και δεν τον ενδιαφέρει τι θα προκαλέσει αυτό στο ήρεμο και ταπεινό

περίγυρο του. Όταν αυτό συμβαίνει σε ένα στενό κοινωνικό και αισθηματικό κύκλο οι επιπτώσεις θα είναι βλαβερές μόνο για λίγα άτομα. Όταν είναι πολιτικός οι επιπτώσεις είναι βλαβερές για τον λαό μας.Δεν τον νοιάζει ότι με αυτή την απόφαση που πήρε ΄΄ παίρνει ΄΄ στο λαιμό του τόσο λαό. Αυτός να δοξαστεί και ο κόσμος και ας χαλάσει .

Αυτές τις ημέρες ο κάθε πικραμένος φιλόδοξος και φαντασμένος πολιτικός σηκώνει πολιτικό μπαϊράκι. Και αν αυτή είναι η πρώτη του φορά έχει κάποια δικαιολογία. Έχει το δικαίωμα να τολμήσει και να φάει τα μούτρα του .Όταν όμως έχει περάσει δύο φορές από αυτή την δοκιμασία και έχει φάει μούντζες και οργισμένη απόρριψη τι φαντάζεται ότι θα εισπράξει; Τόσο άμυαλο λαό έχει γύρω του ή μήπως είναι καλύτερα να αναρωτηθούμε ποιός στερείται μνήμης. Ένα λυγισμένο ,από τα χρέη πράσινο κόμμα, πως θα αναβαθμιστεί με την αλλαγή χρώματος(χαριτωμένο το κόκκινο αλλά δανεισμένο από άλλα κόμματα).

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να έχουν μαζευτεί αρκετά γεροντάκια στην εκδήλωση του κινήματος, εκεί στο Μουσείο Μπενάκη , αλλά εμείς δεν ξεχνάμε τις τόσες άυλες υποσχέσεις που δόθηκαν. Εκείνα τα λεφτά που υπήρχαν πριν να πάρει την κυβέρνηση στα στιβαρά και καλά γυμνασμένα του χέρια και που εξαφανίστηκαν μόλις ανέλαβε υπηρεσία. Δεν ξεχνάμε ότι ναι μεν έπαιρνε πολλές άδειες επειδή ταξίδευε αλλά στα ουσιαστικά ζητήματα του τόπου ψήφιζε πάντα ναι. Τζάμπα ο κύριος Πεταλωτής λέει ότι δεν πρόλαβε επειδή δεν του το επέτρεψαν οι συνθήκες. Άδικα επιμένει ότι ήταν πάντα παρών στις διεκδικήσεις πάσης φύσεως και ότι μια φορά ψήφησε όχι στο ζήτημα των τραπεζών. Έλαμψε δια της απουσίας του σχεδόν δύο χρόνια και αυτό το επαναστατικό και το αντίθετο ,στο κακό μνημόνιο, του δεν το βιώσαμε πολύ έντονα. Πράγματι πιστεύει ο κύριος Παπανδρέου ότι μόνο με βάση την ιστορία του πατέρα του και τον ενθουσιασμό των ιστορικών υποστηρικτών του και την παλιοπαρέα του θα ΄΄διώξει΄΄ το κακό ΠΑΣΟΚ και θα ξαναγίνει πρωθυπουργός;

Θα κερδίσει πουλώντας πάλι παραμύθια για την σωτηρία του τόπου; Κανέναν δεν πείθει όσα και να επιμένει ότι ξέρει πολλά και είναι έμπειρος. Μας βούτηξε σε βαθιά νερά και είδαμε και πάθαμε για να γλυτώσουμε. Το έργο του το συνέχισε ένας άλλος κύριος εξίσου φιλόδοξος και πολλά υποσχόμενος πολιτικός. Ούτε αυτός δεν έφτασε στο θεμιτό αποτέλεσμα επειδή δεν πρόλαβε και τον εμπόδισαν οι κακοί συριζέοι.

Δίπλα στο φιλόδοξο πλην ενθουσιασμένο πολιτικό που πάσχει από εκλεκτική αμνησία συγκεντρώνονται και άλλοι φιλόδοξοι νέοι. Στην Ελλάδα μας πολλοί ονειρεύονται την βουλευτική καρέκλα και κάνουν το πάν για να το καταφέρουν. Λεν και ξελέν ,αναιρούν ,ισχυρίζονται με πάθος την αλήθεια τους την οποίαν την αλλάζουν μόλις στο βάθος διακρίνεται μία καρέκλα βουλευτική. Είναι αυτοί που δεν έχουν αφήσει τηλεοπτικό παράθυρο .Οι παραθυραίοι γέλωτες.

Μέχρι τις εκλογές θα δούνε πολλά γλέντια τα ματάκια μας. Ψεύτικες ειδήσεις, γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το πως ξοδεύουν μερικοί τα λεφτά τους Κυριαρχεί η αρνητική διαφήμιση και οι σπόντες για συμμαχείς και μαγειρέματα. Πόσα φίλτρα να βάλουμε στα αυτιά μας για να φτάσουμε στην αλήθεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 10:07
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.