Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 11:29

Θα δούμε !

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

«Δεν βλέπω αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές» είπε (Παναγιώτης Κουρουμπλής)

Τελευταία νοιώθω πολύ καλά.

Παγώνω μέσα στο σπίτι μου και προβληματίζομαι για την σύνταξη μου αλλά δεν ανησυχώ. Πιστεύω ότι είναι μία προσωρινή κατάσταση επειδή επιτέλους βλέπω φως στο τούνελ. Βλέπω κινήσεις που με γεμίζουν αισιοδοξία. Διαισθάνομαι ότι περπατάμε σε ένα δρόμο σωστό και γεμάτο καλές εκπλήξεις. Χαίρομαι που μερικές προβλέψεις επαληθεύτηκαν και επιβεβαιώθηκαν. Μόλις απομακρύνθηκαν από το ταμείο αλλάξανε γνώμη για πολλά. Μερικοί δεν πήραν κανένα μήνυμα από την εκλογική ήττα τους. Λευκό βλέπουνε μαύρο δηλώνουν. Η τακτική του φόβου συνεχίζεται και πιστεύουν ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο. Μέσα στην μεθεόρτια τους ζάλη το λευκό συννεφάκι και η χαρμόσυνη είδηση ΄΄habemus papas΄΄ μεταφράζεται σε ΄΄ τρέχα να ράψεις καινούργιο κοστουμάκι για τι ο λαός είναι δυσαρεστημένος και θέλει καινούργιες εκλογές. ΄΄ Πονάει η αποτυχία και το χολωμένο μυαλό χάνει την λογική του.! Πράγματι οι ηττημένοι είναι για γιορτές και πανηγύρια. Ανιαρές οι ειρωνείες για την εμφάνιση των νέων υπουργών. Δώσανε έναν αγώνα δεν κάνανε πρόβες στον ράφτη! Σάμπως κυβερνήσανε και εχθές; Μου άρεσε ιδιαίτερα η απλότητα στην εμφάνιση της νέας κυβέρνησης. Οι άνθρωποι ήρθαν να πιάσουν δουλεία και όχι να κάνουν πασαρέλα.

Ένα άλλο πράγμα που επίσης μου έκανε καλή εντύπωση ήταν το ματς που δώσανε με τους δανειστές μας. Εθνικές θέσεις με περηφάνια και θάρρος. Ψύχραιμα και μεθοδικά θα αλλάξουνε τους όρους του παιχνιδιού. Περήφανα θα ξεκαθαρίσουν τους κανόνες συμπεριφοράς για να εγκαταλείψουμε επιτέλους την θέση του δεδομένου σκλάβου. Τέρμα οι εκβιασμοί! Άλλωστε βαλκάνιοι ήμαστε πως θα λειτουργούσαμε χωρίς παζάρεμα ;Οι έμπυροι έμποροι εκτιμένε πολύ περισσότερο κάποιον που πολεμάει και αντιδράει από τον σιωπηλό και άβουλο. Δεν χαίρεσαι μία νίκη όταν ποδοπατάς κάποιον ήδη πεσμένο και πεθαμένο ανταγωνιστή.

Σαν γυναίκα και νοικοκυρά χαίρομαι επίσης που η κυβέρνηση είναι τόσο εργατική και έπιασε γρήγορα δουλειά. Δεν χαλάρωσε πάνω στις δάφνες και δεν κοκορεύεται ολημερίς για την νίκη. Σε μία εβδομάδα είχαν τόσες συναντήσεις και επαφές με τους αρμόδιους που δεν μπορείς να μην τους το αναγνωρίσεις. Ξέρει ότι ο λαός βαρέθηκε να περιμένει χρόνια για να εκπληρωθούν οι πόθοι του. Θέλει εδώ και τώρα να νοιώσει ότι πράγματι ήρθε η αλλαγή και οι κόποι δεν πήγαν χαμένοι. Αποτελέσματα θα δούμε εντός λίγων ημερών αλλά πρέπει να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια. Οι κινήσεις και οι δραστηριότητες της νέας κυβέρνησης θα βγάλουνε καρπούς και φυσικά θα την κρίνουμε με βάση τα αποτελέσματα.

«Δεν βλέπω αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές» είπε κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και αυτά τα λόγια του τον τιμάνε ιδιαίτερα. Παραπάνω από συμβολική η ανάθεση μίας τέτοιας θέσης σε έναν τυφλό. Αξίζει να πιστέψουμε και να στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια !

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 11:35
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.