Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 12:40

Η ψυχανάλυση |

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Έπεσα τυχαία πάνω του. Ξαφνιάστηκα με το πόσο βαθύς γνώστης είναι της μουσικής και το πόσο ΄΄κολημένος΄΄ είναι με την ξένη μουσική.

Ραδιοφωνατζής ροκάς κάνει μία εκπομπή αθλητικού περιεχομένου αλλά είναι και πρεσβευτής μεγάλων επιτυχιών στις μουσικές σκηνές. Σέβεται τους ακροατές τους και χαίρεσαι να τον ακούς.Έμεινα άναυδη με την ιώβεια υπομονή του. Εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα και δικαιολογημένα σε οδηγεί στα άδυτα των παραγκών. Πολλοί τον λατρεύουν πολλοί τον κατηγορούν και αρκετοί ξοδεύονται καθημερινά για να του μιλήσουνε. Να πουν τον πόνο τους. Να εκφράσουνε τα παράπονα τους. Να βγάλουν προς τα έξω τις κακίες και τις χολές τους με το πρόσχημα του σχολιασμού των αγώνων. Νευριάζει κάπου κάπου όταν τον κατηγορούν άδικα για απρέπεια και αλαζονεία ενώ στέκεται με πολύ κατανόηση και ευαισθησία στο μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πολλές φορές προσπαθεί τα απίστευτα. Να ενώσει τους γάυρους με τις βαζέλες. Να σταθεί αντικειμενικά απέναντι στα διάφορα ματς

Ως γιατρός έχω καλή σχέση με την υπομονή , είμαι υποχρεωμένη να ακούσω για να κάνω καλά τον κόσμο. Μόνο έτσι βοηθάς έναν άρρωστο άνθρωπο. Δεν είμαι με καμία ομάδα. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η ομορφιά του ποδοσφαίρου με την βία και τα συμβόλαια θανάτου. Επιμένω να μην καταλαβαίνω για ποιά χρώματα φανατίζονται και σφάζονται οι φίλαθλοι. Οι οπαδοί σφάζονται όταν στην ομάδα των έντεκα οι έλληνες είναι μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού. Μισθοφόροι και τίποτα άλλο. Ωραίες οι ιστορίες και οι αναμνήσεις των ηρωικών ομάδων αλλά σήμερα είναι μετρημένα τα κουκιά. Όλα γίνονται για τα λεφτά και οι αγορές και οι μεταγραφές έχουν μία ψυχρή λογική. Δανείζεις ένα παίκτη σαν να δανείζεις το αυτοκίνητο σου. Έσοδα και έξοδα, εκατομμύρια που θα κάλυπταν τόσες τρύπες δίνονται στο σκλαβοπάζαρο των αρρενωπών γαμπών. Κατακρίνεις έναν έγχρωμο εκτός γηπέδου και μέσα τον ΄΄ερωτεύεσαι΄΄ για τις ντρίμπλες και τα απίστευτα γκολ του; Οι οπαδοί γίνονται υποχείριοι ψυχρών υπολογισμών και οι φασαρίες και οι καυγάδες εντός και εκτός γηπέδων ΄΄αυξάνουν΄΄ μόνο τα έσοδα των παραγόντων. Οι φίλαθλοι δίνουν συμβουλές στους ιδιοκτήτες των ομάδων και χαίρονται για τις μεταγραφές ενώ δεν έχουν μία στην τσέπη τους. Όταν τελειώσει το ματς η μαγεία χάνεται και ξαναγυρίζουν στην οικονομική κρίση και την λιτότητα που θα έπρεπε να τους ενώσει και όχι να τους διχάζει.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο επαγγελματισμό του. Δεν μπόρεσα να μην θαυμάσω την αγάπη του για το κοινό. Δεν προσβάλει την νοημοσύνη μου και το πιο σημαντικό έχει έναν ιδιαίτερο έξυπνο τρόπο να χειρίζεται καταστάσεις φανατισμού και παραλογισμού. Κάνει αθλητική ψυχανάλυση με απίστευτα αποτελέσματα. Σέβεται, δεν παρεξηγείται εύκολα και ξέρει καλά την ανθρώπινη φύση των ακρατών του. Διακόπτει με χιούμορ και συμβουλεύει τους ακροατές του για σύνεση και λογική. Βαθύς γνώστης των ομάδων και των τεχνικών που βοήθησαν ή έθαψαν μία ομάδα τονίζει κάθε φορά ποιές είναι οι αιτίες του φανατισμού και προσπαθεί να τους ενώσει όλους. Αγαπάει πράγματι την μπάλα .Για τι έχει τόσο μεγάλη επιτυχία ένας ταπεινός άνθρωπος που φέρεται απλά στους ακρατές του; Τους σέβεται! Ξέρει πολλά για το αντικείμενο του.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 16:00
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.