Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 10:49

Αγρίεψαν τα πράγματα (Αλυσοδεμένοι σε μία γυαλιστερή παγίδα )

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μία ανίατη αρρώστια ''εγώ τα ξέρω όλα''. Έχουμε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και ας μην ξέρουμε

καλά το αντικείμενο. Εδώ και χρόνια εξασκούμε αυτή την έμφυτη ιδιότητα. Σεισμοί, πλημύρες, πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές κλπ ,κλπ. εμείς πάντα έχουμε τις απαντήσεις και ας δεν έχουμε εντρυφήσει στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Την πολιτική την παίζουμε στα δάκτυλα ενός χεριού μας. Τώρα, στα χρόνια του μνημονίου , είναι από τις λίγες φορές που ήμαστε πολύ μετρημένοι στα λόγια και τις εκτιμήσεις μας. Οι ημέρες των τελικών αποφάσεων πλησιάζουν και όλοι μας ήμαστε με τα μάτια στραμμένα προς την Ευρώπη. Τι αποφάσεις θα παρθούνε εκεί στα ξένα; Πόσο θα μπορέσει η κυβέρνηση μας να επιβάλει τις κόκκινες γραμμές της; Οι επιπτώσεις ,στην καθημερινότητα μας και την επιβίωση μας ,θα είναι θετικές ή αρνητικές; Θα υποστούμε τραγικές αλλαγές; Η αγωνία μας προκαλεί εφιάλτες και αϋπνίες και το αγαπημένο κανάλι μας είναι το κανάλι της Βουλής. Ενημέρωση και ξερό ψωμί!

Όταν οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στο πάρα πέντε και τα νεύρα μας έχουνε γίνει τσατάλια( τουρκική çatal =πιρούνι)) μία παλιά συνταγή λέει ότι η μόνη λύση είναι να κόψεις λίγο ταχύτητα και να κάτσεις να σκεφτείς τι είναι καλύτερο. Για σένα και για τον τόπο σου. Ήρεμα και αντικειμενικά ξανά ζύγισε τα πράγματα. Αναλογίσου πώς και για τι φτάσαμε έως εδώ. Θυμήσου ποιοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι και πώς και για τι αφήσανε να εξελιχτούν τα πράγματα έως αυτό το σημείο. Μόνο τότε θα καταλάβεις ότι οι επιλογές μας είναι δύο. Ή μαζί με τον ελεύθερο λαό μας ή μαζί με τους άλλους. Ανεξαρτησία ή επιστροφή στην στάνη; Στην πρώτη περίπτωση η συμμετοχή σου είναι αυτονόητη και κατανοητή. Στην δεύτερη ,που ισοδυναμεί με υποχώρηση και για πολλοστή φορά υποδούλωση, θα γυρίσεις στην πεπατημένη. Θα αφήσεις τους άλλους να αποφασίσουν για την πορεία της μάνας Ελλάς στην φυλακή των δανειστών και των συμφερόντων. Οι νέες προτάσεις και αποφάσεις των ΄΄φίλων΄΄ μας επιβεβαιώνουν την ήττα μας; Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν σήμερα θα βαραίνουν και τις επόμενες γενιές και επηρεάζουν το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβεις ότι τα χρωστούμενα που καλούμαστε να πληρώσουμε θα επιστρέψουν στα ταμεία των δανειστών μας και δεν θα δώσουν καμία ανάπτυξη στο προβληματικό μας οικονομικό τοπίο. Αλυσοδεμένοι σε μία παγίδα που έχει πάρει το λούστρο του χρόνου.

Η νέα κυβέρνηση μοχθεί να δώσει την καλύτερη λύση. Στα νεανικά ,σαν χρόνο κυβέρνησης, πλάτη της είναι δυσβάσταχτο το δίλλημα. Το καινούργιο μνημόνιο με τους όρους αποπληρωμής μας αλυσοδένουν ή όχι; Τα όχι μας έχουν πάρα πολύ μεγάλο βάρος! πόσο πολύ οι όροι του δανεισμού θα παραβιάσουν τα συνταγματικά δικαιώματα των ελλήνων; Δύσκολα τα πράγματα και είναι δεδομένη η συστηματική μεθόδευση της πρωτίστως πολιτικής και μετά οικονομικής διαπραγμάτευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 10:54
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.