Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 18:58

Δεν είναι αυτό που φαίνεται

Γράφτηκε από την

     ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Διανύουμε δύσκολες μέρες και αυτό που βλέπεις παντού είναι κατήφεια και προβληματισμός.

Ήμαστε διαβασμένοι και καταλαβαίνουμε αμέσως τις κουτόπονηριές και τις ''μαγκιές'' των υπερασπιστών του λαού. Τώρα θυμήθηκαν ότι ο λαός πεινάει και βασανίζεται. Τόσα χρόνια που κανόνιζαν  και ρυθμίζανε με μοναδικό άξονα το κέρδος τους που ήταν η ευαισθησία τους .Μιλάνε για τα ''ψέματα'' του Τσίπρα αλλά ξεχνάνε επιλεκτικά τα δικά τους ατοπήματα  και κλεψιές.

Οι τροπολογίες που περούσανε  με άδεια Βουλή στο άψε σβήσε ήταν  πάγια τακτική τους ;Δεν έχει δίκιο πάντα αυτός που μας κουράζει με τους θεατρινισμούς του στην Βουλή. Έχουμε εθιστεί στο κανάλι της Βουλής και παρακολουθούμε από κοντά, τα καμώματα των παλικαριών μας.

   Ξέρουμε ότι πολλά, από αυτά που βλέπουμε, δεν είναι όπως φαίνονται. Αυτό που ξετυλίγεται, μπροστά στα μάτια μας, είναι μία προσωρινή κατάσταση καιι η μάχη , με τους  ''φίλους'' δανειστές μας δεν τελείωσε ακόμα .

Για τι ξεχνάμε ότι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μπόρεσε και έβαλε πολλούς να πληρώσουν τα θαλασσοδάνεια που απλόχερα οι προυηγούμενε3ς κυβερνήσεις  μοίρασαν στα φιλαράκια τους;  ¨Όλα είναι υπό συζήτηση και με μεγάλη πιθανότητα διαμόρφωσης των τελικών ρυθμίσεων.   

Η καινούργια κυβέρνηση αναγνωρίζει τακτικά τα λάθη της και όπου μπορεί ανακαλεί και διαμορφώνει κάποιες ρυθμίσεις αλλά οι περισσότερες αλλαγές θα γίνουν το 2016. Ο ΕΝΦΙΑ παρέμεινε αλλά στα επίπεδα του 2014 και αυτό μετράει όσο και απεχθές μέτρο να είναι. Θα δείξει! Προσοχή σε αυτά που λέγονται. Όπως πάντα τα κανάλια μας κάνουν το θεάρεστο έργο τους διαστρεβλώνοντας  και παραποιώντας όλα τα στοιχεία. Η λογική του εκφοβισμού  και της αβεβαιότητας γίνεται σκοπίμως.

   Πολλά πράγματα, στην ζωή ,μας την πεζή, δεν είναι όπως δείχνουν και θέλει μεγάλη προσοχή .Δεν αρκεί να βλέπεις πρέπει και να αναλύσεις για τι συμβαίνει τώρα και μάλιστα στην Ελλάδα μας. Ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός! Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Επίσης και η στοργή της κυρίας Μέρκελ και η ''ειλικρινής''  ευαισθησία της για το τί γίνει στην Μεσόγειο δεν ξεγελάει κανέναν. Τι σημαίνει και πως τολμάει να προτείνει τις διπλές  φυλάξεις των συνόρων από τους κακούς πρόσφυγες; Δεν ξέρει ότι οι σχέσεις  μας με την Τουρκία  είναι τεταμένες και για τι προβάλαμε βέτο στην είσοδο της στην Ε.Ε.; Η ύπαρξη της αλυσοδεμένης και διχοτομημένης Κύπρου δεν υπάρχει καθόλου στο μυαλό της; Σε εμάς θα πέσει η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, με τις δυνατότητες επαναπροώθησης και τη συνεργασία με την Τουρκία -η οποία ελπίζει σε «παραχωρήσεις».

Όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, η συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων πολέμου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει εκπτώσεις ή υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών Πονηρή αλεπού  ο Γιουνκέρ  θέλει όλα να ρυθμιστούν μακριά από τα σύνορα της Γερμανίας

Όταν έβγαζε  η κυρία Μέρκελ  selfie με τους ταλαίπωρους Συριους δεν ήξερε ότι τους θέλει μέσα στην χώρα της μόνο για φθηνό εργατικό χέρι και όχι λόγο ανθρωπιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 19:11
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.