Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 19:22

Η ιστορία μας

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η ιστορία δεν γράφεται με σιωπή  Α. Τσίπρας

    Αυτές τις ημέρες με αφορμή τις έντονες συγκρούσεις ανάμεσα στο κράτος  τους αγρότες και τους αντιπροσώπους ελεύθερων επαγγελμάτων,

με βάση το ασφαλιστικό, η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και εγώ αναρωτιέμαι πώς γράφεται η ιστορία της χώρας μου. Πόσο καθοδηγούμενη είναι η συσσωρευμένη αγανάκτηση των εργαζομένων; Ποιός έχει δίκιο και ποιός αδικείται; Ποιά πλευρά έχει  μεγαλύτερη ευθύνη για τις εξελίξεις; Πως δημιουργήθηκε τέτοια ένταση για κάτι που είναι ακόμα σχέδιο επί χάρτου αφού δεν έχουμε ακόμα την γνώμη των δανειστών μας; Η αναλογιστική μελέτη και το σχέδιο παραδόθηκε μαζί με τις προτάσεις μας στους ΄΄φίλους΄΄ και τους ΄΄σωτήρες΄΄ μας αλλά δεν έχουμε ακόμα καμία απάντηση. ¨Όσο καλή πρόθεση να έχεις όταν κοιτάς πέρα από τα σύνορά μας  βλέπεις ότι οι ΄΄εξω΄΄δεν έχουν την παραμικρή όρεξη να μας βγάλουν από την κρίση Δεν βλέπουν, με καλό μάτι, τις κινήσεις μας. Τους βολεύει να βουλιάξουμε ακόμα παραπάνω στα χρέη. Οι δήμιοι μας μας βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό και περιμένουν  να μας αποτελειώσουν και όχι να μας σώσουν!.

     Η ιστορία δεν γράφεται με σιωπή  λέει ο  Α. Τσίπρας και έχει δίκιο. Το είπε εχθές στο γήπεδο μπροστά σε χιλιάδες κόσμο που αψήφησε το κρύο και τις αγροτικές κινητοποιήσεις για να παραστεί στην γιορτή. Ο λαός στήριξε πολλάκις την κυβέρνηση της Αριστεράς και ας ισχυρίζονται μερικοί ότι ο λαός είναι άμυαλος και δεν καταλαβαίνει το καλό του. Μόνο με αγώνες και λαϊκή συμμετοχή χτίζεται η ιστορία μας αιώνες τώρα. Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Ποιός όμως γραφεί πραγματικά την ιστορία του τόπου όταν υπάρχουν δύο μέτωπα; Η κρίση είναι θέμα μόνο  κυβερνητικής πολιτικής; Η πρώτη φορά Αριστερά προσπάθησε φιλότιμα να διορθώσει ,σε ένα χρόνο, αυτά που οι άλλοι κατέστρεψαν, για  40 συνεχή  χρόνια ,συστηματικά και μεθοδικά. Σε κάποια πράγματα τα κατάφερε σε άλλα όχι. Έτρεξε αλλά ήταν φύση αδύνατον να τα προλάβει όλα. Πολλά τα μέτωπα. Ύπουλοι χειρισμοί των ΜΜΕ με μονόπλευρη πληροφόρηση που μας βομβαρδίζει καθημερινά με ειδήσεις ότι πέφτει η κυβέρνηση. Εσύ, ο αδικημένος, τι πρέπει να πιστέψεις; Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΄ ΄ θάψανε ΄΄ την χώρα; Δεν ήταν 230 οι βουλευτές που ψήφησαν το τρίτο μνημόνιο; Ευθύνη δεν έχουν όλοι; Τώρα βρέθηκαν να επιδείξουν ευαισθησίες οι ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ;Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μία νυκτί  απέλυσε τόσους ανθρώπους τώρα πονάει; Είναι  με τα μπλόκα ή με το ΔΝΤ ;Δεν θα πάει στα μπλόκα των αγροτών; Θα καταψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση από την κυβέρνηση; Τελικά ποιός είναι ο ανόητος κύριε Σόιμπλε; Έχει σημασία μόνο η εφαρμογή στην πράξη ανάλγητων και αντιλαϊκών μέτρων και ποιόν βολεύει; Τι δεν μας δίδαξαν τα ιστορικά βιβλία; Υπάρχει αντικειμενική Ιστορία η πάντα γράφεται από την πλευρά των νικητών; Οι ηττημένοι, που προφανώς έχουν μία άλλη οπτική γωνία πάνω στα ίδια γεγονότα ,πότε και πως θα την απαθανατίσουν;

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 19:26
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.