Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 10:07

Εκκρεμότητες

Γράφτηκε από την

   της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Είτε μας αρέσει είτε όχι όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποιες εκκρεμότητες. Κάτι που πρέπει ή μένει να γίνει σήμερα, αύριο άντε το μεθαύριο. Ένα βαρίδιο στον σάκο μας.

Κεραμίδια ενός κιλού που βοηθούν στην γυμναστική της αγωνιστικότητας και της ρουτίνας μας. Τα σημειώνουμε, τα βάζουμε στο ημερήσιο πρόγραμμα, κάτι σαν την λίστα του σουπερμάρκετ και αν ήμαστε προσεκτικοί δεν τα αφήνουμε να γίνουν πολλά και ενοχλητικά. Συνήθως αντιδράμε αμέσως μόλις εμφανίζονται. Σπεύδουμε  προς στην επίλυση αυτών των εκκρεμοτήτων. Νοιώθουμε καλά όταν δίνουμε λύση σε όλες τους η τουλάχιστον στις περισσότερες.

    Θετικό, αυτές τις ημέρες, είναι οι βραδυφλεγείς βόμβες ,στο ναρκοπέδιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που σκάνε τώρα. Εκδικάζονται παλιές σκουριασμένες και ενοχλητικές εκκρεμότητες διαφθοράς. Τα καθοδηγούμενα μίντια  ΄΄ χάνουν ΄΄ το προνομιούχο ρόλο τους και το προβάδισμα που, μέχρι τώρα  τους πρόσφεραν οι εμφανείς ή αφανείς  πολιτικοί υποστηρικτές τους. Υποθέσεις που είχαν σκουριάσει σε συρτάρια και ντουλάπες βγαίνουν στην φόρα. Τσιρίζουν οι ΄΄ προνομιούχοι  και οι εκλεκτοί ΄΄ με τα παχυλά  έσοδα καθώς χάνουν το προβάδισμα που το είχαν  με τις πλάτες των μπλε και πράσινων πολιτικών. Οι μάσκες πέφτουνε και  οδηγούνται  στα δικαστήρια. Δεν χαρίζουμε χρέη!

   Η κυβέρνηση μας, αυτή την στιγμή ,κουβαλάει πολλά βαρίδια στην πλάτη της. Κληρονομιά από τον παλιό ιδιοκτήτη. Όπως τα μνημόνια και τα αβάσταχτα χρέη. Άλλα προστέθηκαν στην 17μινη πορεία της όπως το μεταναστευτικό, οι μεταρρυθμίσεις και η επιβολή αβάσταχτων φορολογικών μέτρων. Παράλληλα η παγκόσμια οικονομική κρίση και  οι αλλαγές στο πολιτικό χάρτη της Ευρώπης με την αυξανόμενη απειλή των νεοφασιστικών δυνάμεων στην Αυστρία και την Γαλλία. Μία ασχήμια και μία απειλή που δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά σύνορα τους. 

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει μία θετική και σωστή λύση σε όλες αυτές τις εκκρεμότητες. Η Βουλή μας,ο ναός της Δημοκρατίας ,κατάντησε πεδίο των πολιτικών και οικονομικών μαχών. Είναι εντυπωσιακή η λύσσα και η χολή που ξεχειλίζει στις συζητήσεις πάνω στα έδρανά της. Δεν ακούγονται επιχειρήματα και ούτε ουσιαστικές προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων. Δύσκολο και επώδυνο έργο για μια κυβέρνηση της αριστεράς. Μέτρα που πονάνε, ασημικά που πουλιούνται και περιουσία του δημοσίου που περνάει στα χέρια ξένων.

Ο εκβιασμός των δανειστών μας στοιχίζει ακριβά αλλά πρέπει όλα να το τελειώσουν. Η τσέπη μας αδειάζει  και η ποιότητα ζωής μας καταστρέφεται. Ο αριθμός των ανέργων παραμένει υψηλός και οι συνταξιούχοι μας παραμένουν καταδικασμένοι σε ένα εισόδημα  φιλοδώρημα. Η επίλυση των  εκκρεμοτήτων χρειάζονται την λαϊκή υποστήριξη. Αλλά ο λαός θα σε στηρίξει μόνο αν θα μείνει ζωντανός!.

   

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 10:12
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.