Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 08:46

Δεν είμαι καλά!

Γράφτηκε από την

          της        ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Μετά τα πολλά χρόνια μου προσφοράς στο δημόσιο έφτασα στο κατάλληλο σημείο να ΄΄ εισπράξω ΄΄ τα δεδουλευμένα. Συνταξιούχος  οργισμένη για τα χάλια του συστήματος.

Από την πρώτη τη στιγμή ,που μπαίνεις στα γρανάζια της κοινωνικής ασφάλισης, πληρώνεις τρία διαφορετικά ταμεία .Όταν συνταξιοδοτείσαι ανακαλύπτεις πόσο άτυχη είσαι. Τα μισά λεφτά των εισφορών σου  κάνανε φτερά. Σου τα πήραν οι μπλε και πράσινες κυβερνήσεις χωρίς την συγκατάθεση σου αλλά για το καλό σου. Με την τωρινή αριστερή κυβέρνηση έχεις μία σύνταξη (ενώ πλήρωνες για τρείς),την δεύτερη είναι ζήτημα αν θα την πάρεις μετά από δύο χρόνια  και το εφάπαξ θα το πάρεις μόνο μετά από 3,5 χρόνια άμα είσαι τυχερή. Σαν να μην φτάνει αυτό το ΄΄παιχνίδι΄΄ των τραπεζών σε κάνει να νοιώσεις εντελώς βλάκας. Στην δημοσιότητα βγήκαν στοιχεία χρηματοδότησης μερικών  ΄΄εκλεκτών΄΄, τα θαλασσοδάνεια και φυσικά οι απίστευτοι όροι δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Εσύ να πεθαίνεις και να αναστήνεσαι για τις δόσεις και το χρονοδιάγραμμα των δανείων σου  και άλλοι να το ΄΄γλεντάνε΄΄; Αναγκαστικά   συμβιβάζεσαι με το άδικο της υπόθεσης, συγκρίνεις ,τον εαυτό σου, με τους γύρω και αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι τυχερή επειδή άλλοι παίρνουν πολύ λιγότερο από εσένα (άσχετα αν εσύ αδιαμαρτύρητα πλήρωσες  πολλά  και δούλεψες πολλά χρόνια).Καταλαβαίνεις ότι παραλάβανε άδεια ταμεία, ότι το σακί είναι άδειο και τα κοράκια οι δανειστές σε θεωρούν προνομιούχα και σιωπάς. Περιμένεις τις καλύτερες ημέρες, την ανάκαμψη της οικονομίας και    ...την λύτρωση!

  Εξοργίζεσαι με το πόσο άδικη είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη! Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα( σύμφωνα με την Siemens ξεκινά από την δεκαετία του 50) είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα χειραγώγησης της χώρας μας από την Γερμανία.Πόσο αργή είναι στις αποφάσεις της; Περισσότερες από 400 καταδίκες του ελληνικού κράτους από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης .Πόσο τυφλή ( δεμένα μάτια  για να μην επηρεαστεί από το παρουσιαστικό  και τα λεφτά των παραβατών !)είναι; Πόσο εύκολα παρασύρεται ΄΄ χειραγωγείται ΄΄ ; Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε η πρώτη αίτηση (σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο), με την οποία Έλληνας πολίτης ζητάει από  το ελληνικό Δημόσιο  αποζημίωση 30.000 ευρώ(το δικαστήριο καθυστέρησε να εκδώσει την απόφαση του πάνω από  8 έτη). Η καθυστέρηση των δικαστικών διαδικασιών και ενεργειών υποβαθμίζει το κύρος της ∆ικαιοσύνης και συντελεί μόνο  στην επικράτηση αμφιβολίας και ανασφάλειας για τους διαδίκους

   Δεν είμαι καλά επειδή ούτε οι γύρω μου  είναι καλά. Δεν είναι μόνο τα προβλήματα υγείας αλλά είναι η οικονομική μιζέρια, αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που νοιώθουμε όλοι. Θα αντέξουμε; Θα γίνουμε καλά;

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.