Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 08:58

Αποκλειστικό: Διαχειριστικός έλεγχος του Ελεγκτικού συνεδρίου για τα ανύπαρκτα έργα στην πρώην νομαρχία Γρεβενών. Εμπλέκονται ο πρώην νομάρχης Δ. Κουπτσίδης και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τ. Κοψαχείλης - Τα εγγραφα

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Την διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στη διαχείριση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) για το χρονικό διάστημα 2007-2010 αποφάσισε η Πρόεδρος του Ελεγκτικού

Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου. Η απόφαση της ανώτατης ελεγκτικής αρχής του κράτους ήρθε μετά τις καταγγελίες του περιφερειακού συμβούλου της Π.Ε Γρεβενών Αντώνη Δασκαλόπουλου για αναθέσεις έργων από την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Γρεβενών που πληρώθηκαν και δεν έγιναν καθώς και για μελέτες που εκπονήθηκαν από την αναπτυξιακή Γρεβενών για λογαριασμό της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όπως η μελέτη της ΒΙΠΕ Γρεβενών που πληρώθηκε 800.000 € αλλά αγνοείται η τύχη της. Την υπόθεση με τις πολιτικές της διαστάσεις και την εμπλοκή υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων που πρόκεινται στην ΝΔ όπως του πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη του πρώην νομάρχη Δημοσθένη Κιουπτσίδη και άλλων νομαρχιακών συμβούλων αποκάλυψε με εκτενές δημοσίευμα του το vetonews.gr.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Να υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε στους εμπλεκομένους  για το έργο  "Μελέτη- Κατασκευή ΒΕΠΕ Γρεβενών"  η ανακρίτρια Γρεβενών επέβαλε περιοριστικούς όρους όπως την «στέρηση εξόδου από την χώρα και την παρουσία τους μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. Γρεβενών». στον πρώην βουλευτή  Γρεβενών της ΝΔ Τιμολέωντα Κοψαχείλη, τον Ανδρέα Τόσκα  και τον Χρήστο Κουτσοτόλη, πρώην υψηλόβαθμο υπάλληλο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (την περίοδο Λεούδη).  Για τον τότε Νομάρχη Γρεβενών και μετέπειτα δήμαρχο της πόλεως Δημοσθένη Κουπτσίδη –σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Γρεβενών-  υπεβλήθησαν πιο σκληροί όροι, όπως «στέρηση εξόδου από την χώρα και η παρουσία του δύο φορές το μήνα στο ΑΤ Γρεβενών».

Η Ελεγκτική αρχή του κράτους αναφέρει ότι αποφασίζεται «η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στη διαχείριση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) για το χρονικό διάστημα 2007-2010, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα σχετικά με: α) την ανάθεση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών έξι (6) έργων στην εργολήπτρια επιχείρηση ΣΚΟΔΡΑΣ και ΣΙΑ Ο.Ε. και β) την εκπόνηση  έξι (6) μελετών για λογαριασμό της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών».

Έχουν ορισθεί οι υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν τον έλεγχο οι οποίοι θα προβούν σε  καταλογισμούς ποσών στους υπεύθυνους όπου διαπιστώσουν ότι υπάρχει απώλεια του δημοσίου και σε  χρονικό διάστημα έξι μηνών θα πρέπει να έχουν παραδώσει την παραδώσει το πόρισμα  στην αρμόδια αρχή.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 10:23
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.