Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 09:35

Το κόστος των άκρων

Γράφτηκε από τον

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευλογεί τη σύμβαση ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου, οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τα κομματικά μέλη του ίδιου κόμματος στην Πελοπόννησο διαφωνούν και κηρύσσουν ανένδοτο αγώνα!

Η Ν.Δ. διαφωνεί

με τη ΣΔΙΤ, την οποία προηγουμένως είχε ευλογήσει, αλλά τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ίδιου κόμματος στην Πελοπόννησο την θεωρούν αν όχι επίτευγμα, τουλάχιστον την καλύτερη δυνατή λύση. Παιδιά, να…οργανωθούμε, να ξέρουμε ποιος είναι με ποιον!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για τη συμφωνία με τα Σκόπια, την οποία δεν στηρίζουν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι όμως στηρίζουν την κυβέρνηση που την υπογράφει! Η Ν.Δ. και ειδικά η τάση Μητσοτάκηδων την ίδια συμφωνία θα την υποστήριζε, αλλά τώρα την θεωρεί προδοσία. Στο ΚΙΝΑΛ βρίσκουν θετικά στοιχεία στη συμφωνία, αλλά προέχει η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε διαφωνούν... μεταξύ τους και με τους άλλους. Τα υπόλοιπα κόμματα λένε όχι σε όλα, που είναι απλό και εύπεπτο. Να ξαναοργανωθούμε… για να ξέρουμε ποιος είναι με ποιον!

Ολα αυτά που συμβαίνουν σε μικρά και μεγάλα θέματα, τοπικά και εθνικά, είναι αποτέλεσμα του ακραίου τρόπου που γίνεται η πολιτική συζήτηση στη χώρα. Το «άσπρο – μαύρο» που κυριαρχεί εδώ και χρόνια, ο έντονα διχαστικός και ακραίος λόγος, οι κλέφτες και οι άγγελοι, οι προδότες και οι σωτήρες, οι προσκυνημένοι και οι αγωνιστές, οι γερμανοτσολιάδες και οι εθνικοί φύλακες είναι τα σχήματα που δεν αφήνουν τη χώρα να πάει μπροστά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας άργησαν να καταλάβουν ότι χωρίς συναίνεση δεν πας μακριά. Προσπάθησαν με τακτικισμούς και μεθοδεύσεις να σκάψουν το λάκκο των άλλων, παίζοντας με ζητήματα που δεν παίζεις και βρέθηκαν στο λάκκο που έσκαβαν να προσπαθούν να πείσουν ότι δεν είναι…εντολοδόχοι ξένων υποβολέων!

Η χώρα και η περιοχή θα πρέπει να σταματήσει να κινείται στο ασπρόμαυρο των αντιθέσεων και των διαχωρισμών. Χρειάζεται περισσότερη μετριοπάθεια και σύνεση και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο οι ακραίοι κάθε πλευράς καθορίζουν την πολιτική ατζέντα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 09:36