Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 12:46

Πότε θα πάρουμε το μάθημα μας;

Γράφτηκε από την

                           της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Μέρες τώρα μμαύρισε η ψυχή μας. Διαχρονικά επαναλαμβάνεται ό ίδιος εφιάλτης.Η χώρα μας ζει την ίδια ιστορία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας περιμένουν απειλητικά στην γωνία. Δεν θα σωθούμε ποτέ.

Όταν βρέχει πνιγόμαστε, όταν έχουμε καύσωνα καιγόμαστε και όταν έχουμε σεισμούς καταστρεφόμαστε. Τα τελευταία  τραγικά γεγονότα  σκόρπισαν, ξανά, θλίψη, αγανάκτηση και οργή στην καρδιά και το μυαλό όλων των Ελλήνων. Η λίστα των θυμάτων ,των θανάτων των κρυφών και φανερών  υπευθύνων και κυρίως των αγνοούμενων   δεν έχει τελειωμό.

    Δεν είμαι η πιο κατάλληλη να επιρρίπτω ευθύνες αλλά διακρίνω ποια υπηρεσία έκανε  τα στραβά μάτια για να επιτρέψει την ανοικοδόμηση μέσα σε δασική περιοχή και κυρίως τα σπίτια πάνω στην θάλασσα. Ποιος υπέκυψε στη ιδιωτική πρωτοβουλία και επέτρεψε την αυθαιρεσία ; Σαφώς και έχει μεγάλη σημασία ποιος έβαλε την υπογραφή του στις άδειες, στις παρανομίες και τις παρατυπίες. Οι 26 συμπολίτες μας χάθηκαν σε ένα χωράφι χωρίς πρόσβαση στην θάλασσα. Πόσο πρόχειρες ήταν οι μελέτες προστασίας αυτών των παραθαλάσσιων περιοχών. Όλοι ισχυρίζονται ότι ποτέ ο άνεμος ,στο Μάτι, δεν φύσηξε τόσο δυνατά και τόσο ανορθόδοξα. Όλοι οι γνώστες  των αντιπυρικών περιοχών επιμένουν ότι δεν είναι δυνατόν να προσπεράσει ο άνεμος ,με τόση ταχύτητα ,τις κατά τα άλλα  ασφαλείς περιοχές της λεωφόρου  Μαραθώνα. Το κακό έγινε. Οι συμπολίτες μας χάθηκαν, οι περιουσίες τους καταστράφηκαν και η περιοχές που κάηκαν θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ξαναποκτήσουν το φυσικό τους κάλος. Ευτυχώς σε αυτή την εθνική τραγωδία ο λαός έδειξε το μεγαλείο του. Οι ουρές στα κάντρα αιμοδοσίας, οι τεράστιες ποσότητες τροφίμων και κυρίως η αφοσίωση των εθελοντών μας τιμά σαν λαός και σαν έθνος.  

     Υπάρχει πολιτική βούληση; Θα πέσουν κεφάλια; Θα πληρώσουν οι παραβάτες;χαρακτηριστούν οι καμένες  δασικές εκτάσεις ως αναδασωτέες  όπως ορίζει ο νόμος; Θα διωχθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι ανεύθυνοι; Θα σταματήσει η άναρχη οικοδομή πάνω στην θάλασσα; Θα ελεγχθούν και άλλες περιοχές με κραυγαλέα παραδείγματα αυθαιρεσία και παρανομίας; Θα βγουν στην επιφάνεια οι πραγματικές ελλείψεις, η ανυπαρξία σχεδίου έκτακτης ανάγκης και η ανικανότητα των τοπικών αρχόντων να εκτελέσουν το έργο τους; Απαιτώ απαντήσεις από επίσημα υπεύθυνα χείλη. Γέρασα με ευχολόγια των  προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν πιστεύω στις προφορικές παροχές. Θέλω έργα, μελέτες και χειροπιαστά παραδείγματα εφαρμογής κρατικού σχεδίου προστασίας του πολίτη. Μία κρατική υπηρεσία που να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εθνικές καταστροφές που γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στην πυροσβεστική στην αυτοδιοίκηση και τα διάφορα υπουργεία.  Βαρέθηκα τις υπεκφυγές των υπευθύνων ΄΄ δεν είμαι αρμόδιος εγώ αλλά τα άλλα υπουργεία ΄΄.  Μέσα στην βαθιά οδύνη μας πήραμε το μάθημα μας;Έχουμε μερίδιο ευθύνης στην επιλογή των αρχόντων του τόπου. Θα ξανά επιτρέψουμε τις αυθαιρεσίες ,τις παρανομίες και τις ποινικά κολάσιμες αποφάσεις ;Θα προσέξουμε τους υποψηφίους δημάρχους στις επόμενες αυτό διοικητικές εκλογές;

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 12:48
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.