Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 14:14

Υγεία και ψυχραιμία

Γράφτηκε από την
φωτο απο την εκδήλωση της Πολυφωνικης Πάτρας παραμονή Χριστουγεννων στο Πολιτιστικό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών φωτο απο την εκδήλωση της Πολυφωνικης Πάτρας παραμονή Χριστουγεννων στο Πολιτιστικό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Φεύγει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά. Υγεία ,υπομονή και ψυχραιμία χρειαζόμαστε όλοι σε όλων τον κόσμο. Ας γυρίσουμε για λίγα λεπτά στα όμορφα παιδικά μας χρόνια.

Χαλαρά και ήρεμα να περάσουμε τις γιορτές με τους δικούς μας. Ας αφήσουμε στην άκρη αγριότητες και απειλές. Ας προσέξουμε όμως και τι γίνετε δίπλα μας. Να διώξουμε τα τοξικά φαινόμενα που  ανθίζουν  στις γειτονικές μας χώρες. Ας αποστρέψουμε την προσοχή από τα ανούσια και άκρως βλαβερά για την υγεία γεγονότα. Ας κρατήσουμε ψηλά το ηθικό μας .Να ξεπεράσουμε με αισιοδοξία και σθένος  τις αμέτρητες δυσκολίες ,που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια μετά την βροχή, στην αυλή μας. Η καρδιά και η ψυχή μας να  πλημυρίσουν από θετικές σκέψεις και ελπίδα αλλά να έχουμε και το νου μας. Να γλεντήσουμε και να  ξεδώσουμε όμως να διακρίνουμε το συμφέρον από την απλή και ανθρώπινη επαφή. Να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να θυμηθούμε τις ρίζες μας. Να βρεθούμε κοντά στον πονεμένο και αβοήθητο . Να ενωθούμε και να προσπαθήσουμε όλοι να έχουμε μία πιο υποφερτή συμβίωση στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Να ρίξουμε ,πάντα ,μία ματιά στον συνάνθρωπο μας και να σεβαστούμε τις επιλογές του. Να έχουμε τα ακοή μας ανοικτή στην κραυγή πόνου του και να μην ΄΄ θωρακιστούμε ΄΄ πίσω από την τεχνολογία. Στους δημόσιους χώρους  να σταματήσουμε να απομονωνόμαστε πίσω από το κινητό μας. Η πιο λυπηρή εικόνα στα ΜΜΜ είναι η αποξένωση με την απόλυτη και γεμάτη αφοσίωση σιωπή των επιβατών που είναι σκυμμένοι πάνω στις οθόνες.

     Ως είθισται δίπλα στις απλές ,ταπεινές πλην τίμιες και φτωχές ευχές  μου ΄΄ δοξάζονται ΄΄ οι ευχές άλλων σημαντικών ανθρώπων. Δυσοίωνες προβλέψεις που στερούνται αληθοφάνειας και ίσως εκφράζουν τον κρυφό πόθο του πρώην πρωθυπουργού για επιστροφή στα χάλια των προηγούμενων ετών. Φυσικά ,ξέρει από πρώτο χέρι  και επιμένει στην άποψή του ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» και υπενθυμίζει στην κυβέρνηση το ρητό του Σόλωνα «μηδέν προ του τέλους μακάριζε». Όταν ο ίδιας είχε στα χέρια του τα ινία της οικονομίας μας και υπέγραφε  ισχυρίζονταν πάντα την βιωσιμότητα του εγχειρήματος του. Φυσικά ελπίζω να μην δικαιωθεί η άποψη του και να μην, ξανά κατρακυλήσουμε στην  καταστροφή. Ο τωρινός μας πρωθυπουργός, ο κύριος Τσίπρας μιμείται  το παράδειγμα προηγούμενων κυβερνήσεων και εγκαινιάζει Το ΜΕΤΡΟ της συμπρωτεύουσας θα λειτουργήσει το 2022 αλλά τουλάχιστον έγινε η αρχή στην τρύπα του Κούβελα (2006).

       Φεύγει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά. Υγεία ,υπομονή και ψυχραιμία χρειαζόμαστε όλοι σε όλων τον κόσμο. Ως γιατρός και άνθρωπος επιμένω ότι η πιο σημαντική ευχή  για το 2019 σχετίζεται με το πολυτιμότερο που έχουμε στην ζωή μάς. Την υγεία μας που οφείλουμε να την προσέξουμε...για να έχουμε!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 09:29
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.