Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 16:05

Πιτσιόρλας από Κοζάνη : «Συνεργασία από κοινού για την πάταξη του παραεμπορίου, αποτελει πληγή για την Βόρεια Ελλάδα»

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

«Το παραεμπόριο είναι μια πληγή που απασχολεί πολύ περισσότεροι την Βόρεια Ελλάδα, είναι ένα κομμάτι μαύρο και δύσκολο για την οικονομίας μας και  απαιτεί ένα πολύ ισχυρό συντονισμό που μέχρι τώρα δεν υπήρχε» δήλωσε από την Κοζάνη,

ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Αναφερόμενος στην συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας αλλά και όλων των φορέων της επιχειρηματικής οικονομίας για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, σημείωσε ότι με την σημερινή υπογραφή ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το  Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου  (ΣΥΚΕΑΠ) «κάνουμε το πρώτο βήμα ως προς αυτή την κατεύθυνση» ενώ προανήγγειλε  την δημιουργία μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας καταπολέμησης του παραεμπορίου πού θα ενταχθεί σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Την κοινή απόφαση για την επιχειρηματική συνεργασία για την καταπολέμηση του παραεμπορίου υπέγραψαν εκ μέρους του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΠ), ο  Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης, και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης. Ο τελευταίος μίλησε για τις επιπτώσεις που έχει το παραεμπόριο και η μαύρη οικονομία στο Ακαθάριστοί Εθνικό προϊόν της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η κοινή απόφαση αντιμετώπισης του,  θα’χει πολύ σύντομα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την Περιφέρεια και το υγειές εμπόριο και τους καταναλωτές».

Νωρίτερα ο Στέργιος Πιτσιόρλας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, όπου συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ που βρίσκεται σένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης.  Ο κ. Πιτσιόρλας απέκλεισε την ξενοδοχειακή αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος εξαιτίας της έλλειψης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, «προσπαθήσαμε από κοινού με τον δήμαρχο στην εξεύρεση ιδιωτών που θα επιθυμούσαν να επενδύσουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι που δεν θα έρθει ποτέ».

Εξήγησε ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες  ανάπτυξης της χώρας αλλά όχι ο μόνος και προϊδέασε ότι η χρήση του συγκεκριμένου χώρου όπου θα μπορούσε να ενταχθεί στις ανάγκες και δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα των τοπικών κοινωνιών που δεν παράγουν κέρδος επισημαίνοντας ταυτόχρονα οτι «θα χρειαστεί να υπερβούμε ορισμένες αγκυλώσεις του συστήματος γύρω από αυτά τα θέματα».

 Σε ότι αφορά τα σχέδια της επόμενης ημέρας για την δυτική Μακεδονία, εξήγησε ότι για την κυβέρνηση, η περιοχή βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της,  αναφέρθηκε στα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΗ στην περιοχή γύρω από τις ΑΠΕ και μίλησε με θερμά λόγια για τις ευκαιρίες γύρω από την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών και το τεράστιο  ενδιαφέρον που επιδεικνύει η  Ιαπωνική αγοράς στα ελληνικά προϊόντα. Ανέφερε ως παράδειγμα πρότυπο το επώνυμο προϊόν του κρόκου που σήμερα είναι αναγνωρίσιμος με την διεθνή του ετικέτα σε όλο τον πλανήτη και εξέφρασε την ελπίδα «αυτόν το δρόμο να ακολουθήσουν και αλλά επώνυμα ελληνικά προϊόντα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο καλό  επενδυτικό κλίμα που επικρατεί στην χώρα, στο ύψος των επενδύσεων που συνεχώς αυξάνεται – έφτασε στο 2%- και στο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι επενδυτές στην Ελληνική Οικονομία και όπως εξήγησε «αυτό φάνηκε καθαρά στην εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι αγορές στην αγορά  δεκαετούς ομολόγου του Ελληνικού δημοσίου». Κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό είναι κατόρθωμα όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά της επιχειρηματικότητας και της χώρας συνολικά».

Αργά το μεσημέρι ο κ. Πιτσιόρλας επισκέφθηκε το ΕΒΕ Κοζάνης όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του Επιμελητήριου.

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 09:25
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.