Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 02:28

Ακροδεξιοί και φιλοχρυσαυγήτες στις “αυθόρμητες” αντιδράσεις . H συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους έξω από το δημαρχείο Πτολεμαΐδας

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Την πρώτη Απριλίου 2019 κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βέροια, μια ομάδα από πέντε άτομα διέκοψε με φωνές την ομιλία του, διαμαρτυρόμενοι για την στάση του κόμματος στην

Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κρατούσαν στα χέρια τους ως άλλοθι την σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας. Οι συγκεκριμένοι απομακρύνθηκαν αμέσως από τους άνδρες της ασφάλειας του προέδρου της ΝΔ.

Λίγα λεπτά αργότερα δύο βίντεο αναρτήθηκαν στην σελίδα της ομάδας «Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης» στο διαδίκτυο με το ενημερωτικό σημείωμα «Οι Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης παραβρέθηκαν σήμερα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Βέροια...Δείτε την δημοκρατία τους..τα παλικάρια μας τα χτυπήσανε άτομα της προσωπικής ασφάλειας του Μητσοτάκη...»

Το σύνολο του τύπου μίλησε για ακροδεξιούς και κάποιο άλλοι για ακραίους η ακραία στοιχεία που παρεισφρήσανε στην συγκέντρωση του κόμματος.

Δεκαοκτώ ημέρες μετά,  στην εκδήλωση που οργάνωσε την Τεταρτη το Βραδυ ο ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη, δύο ομάδες, οι «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» από την Πτολεμαΐδα και οι μεταφερόμενοι "Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης" διαδήλωναν έξω από το δημαρχείο έχοντας πιάσει δύο πλευρές του πεζοδρομίου. Τα συνθήματα γνωστά όπως  «Αλήτες προδότες πολιτικοί» και «αλήτες προδότες Αριστεροί» και ακατανόμαστες ύβρεις για όσους έβλεπαν να δρασκελίζουν την πόρτα του δημαρχείου. Λίγα λεπτά αργότερα στην σελίδα της ομάδας «Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης» υπήρχε αναρτημένο βίντεο από την δράση της Πτολεμαΐδας με το σχόλιο  «Οι <<ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ>> της Κατερίνης ήταν εκεί παρόντες μαζί με τ'αδέρφια μας της Πτολεμαίδας για να υποδεχθούμε όπως αρμόζει στους ελληνόφωνους φιλοσκοπιανούς τους Αρβανίτη και Νικολαίδη».

 

Ο τοπικός τύπος της Πτολεμαΐδας που στις διαμαρτυρίες στην εκδήλωση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έβλεπε ακροδεξιούς η ακραίους,  στην εκδήλωση με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο δημαρχείο Πτολεμαΐδας είδε μόνο «κάποιους» συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν.

Το έργο που "παίζεται" λέγεται "ξεπλένοντας τον κρυπτοχρυσαυγητισμό και την ακροδεξιά" και προξενεί εύλογη απορία η συνειδητή επιλογή ορισμένων ανθρώπων του τύπου να μην  "βλέπουν".  Οι ακροδεξιοί εθνικιστές και φιλοχρυσαυγήτες "Πτολεμαίοι Μακεδόνες" και οι φίλοι τους που ήρθαν από την Κατερίνη για να φωνάξουν "αλήτες προδότες πολιτικοί" δεν ξεπερνούσαν όλοι μαζί τα πενήντα άτομα.

Οι διάφοροι εκφραστές του πολιτικού συστήματος και όσοι έχουν την ευθύνη του δημόσιου λόγου –δεν εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι- έχουν σημαντική ευθύνη για όσα δεν κατονομάζουν.

Ουδεμία ανοχή στους φιλοχρυσαυγήτες στους ακροδεξιούς που έβγαλαν του μαιάνδρους από τις μπλούζες και έβαλαν στην θέση τους το Ήλιο της Βεργίνας.

Ουδεμιά ανοχή σε αυτούς που φωνάζουν "αλήτες προδότες πολιτικοί" γιατί μετά τους πολιτικούς και την πολιτική δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία, πάρα μόνο το καθεστώς.  

Ουδεμιά ανοχή στους πατριδοκάπηλους εθνικιστές που πουλάνε  ψεύτικο πατριωτισμό, είτε στις εκδηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, είτε στις εκδηλώσεις του κυβερνητικού κόμματος, είτε σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες φορέων και πολιτών για τα εθνικά μας θέματα όπως έγινε πρόσφατα στην Κοζάνη με την εκδήλωση του vetonews.gr για την συμφωνία των Πρεσπών.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 07:21
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.