Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 12:12

Να καταργηθεί η διάταξη της «άγονης γραμμής» για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Τα στραβά και ανάποδα των δύο μεγάλων νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης είναι πολλά. Όμως στην συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει

για την παροχή υγείας Δευτεροβάθμιας η τριτοβάθμιας περίθαλψης στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας που έτσι η αλλιώς είναι το μόνο που διαθέτει άρτια Ξενοδοχειακή εγκατάσταση αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό θα πρέπει οι θεσμικοί, βουλευτές και άλλοι κομματικοί παράγοντες να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.

Θα πρέπει σήμερα με απόφαση του υπουργού Υγείας ύστερα από πρόταση των τοπικών φορέων της πόλης να καταργηθεί «η θέση του αγόνου για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο. Πρόκειται για μια διάταξη που έγινε το 1996 για να προσελκυστούν γιατροί στο τότε νεοσύστατο νοσοκομείο και που σήμερα δεν έχει καμιά αξία αλλά αντίθετα υπονομεύει την ομαλή λειτουργία του ιδίου του νοσοκομείου και ταυτόχρονα δημιουργεί προβλήματα και στο έτερο Νομαρχιακό της Κοζάνης. Ποιος μπορεί να φανταστεί ως αγονη περιοχή την Πτολεμαΐδα με 40.000 κατοίκους και μόλις 25 χλμ από την Εγνατία οδό.

Άγονο νοσοκομείο σημαίνει ότι εκτός της μιας μικρής μισθολογικής ανταμοιβής οι γιατροί με την παρέλευση 5ετιας μπορούν να μετακινούνται σε νοσοκομείο της αρεσκείας τους, δηλαδή  κάτι σαν μετάθεση. Αυτό έχει ως αποτελεσμα οι θέσεις που προκηρύσσονται και καλύπτονται από γιατρούς μετά από πενταετία πρέπει να ξανά προκηρυχθούν γιατί οι περισσότεροι έχουν φύγει στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη η σε άλλα αστικα κέντρα. Τη μέθοδο αυτή επιλέγουν ακόμη κα γιατροί που υπηρετούν στο Μαμάτσειο οι οποίοι παίρνουν «μετάθεση» στο Μποδοσάκειο για να φύγουν στην συνέχεια με την παρέλευση 5 ετιας για κεντρικό νοσοκομείο.

 Η διάταξη αυτή μόνο προβλήματα δημιουργεί, εμποδίζει το νοσοκομείο να δημιουργήσει ομάδα συνεργασίας εντός των κλινικών και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν βλέπουν αυτήν την δυσμενή παράμετρο και που πρέπει  να καταργηθεί άμεσα. Οι φορείς της Πτολεμαΐδας Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι εργατικά Κέντρα κλπ για να είναι αξιόπιστος ο λόγος τους δεν μπορούν να  αντιλαμβάνονται το νοσηλευτικό ίδρυμα ως δομή της άγονης γραμμής.

 Ας αρχίσουμε τουλάχιστον από τα μικρά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 12:16
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.