Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 13:43

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ η ΑΝΩ ΚΩΜΗ να αποτελέσει το θύμα του «Καλλικράτη» στην παιδεία.


 Α. Νανοπουλουτης Α. Νανοπούλου
΄Όπως είναι γνωστό η τοπική κοινότητα της ΄Ανω Κώμης είναι από τους πιο ζωντανούς οικισμούς του Δήμου μας. Δεν παρουσιάζει τάσεις εσωτερικής «μετανάστευσης» , αλλ αντίθετα είναι αναπτυσσόμενος οικισμός που διατηρεί εμπορικές δραστηριότητες, έχει οικιστική ανάπτυξη και εμφανίζει έντονη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Επί πλέον το Γυμνάσιο της ΄Ανω Κώμης έχει μια εξαιρετική κτιριακή και γενικώς υλικοτεχνική υποδομή και όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία εμφανίζει αυξητικές τάσεις στο μαθητικό δυναμικό του.

Είναι επομένως πραγματικά ακατανόητο, γιατί αποτελεί εν τέλει το μοναδικό «θύμα» μιας αντιεκπαιδευτικής , αλλά και κατάφωρα αντικοινωνικής συγχώνευσης .

Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις αποτελούν γροθιά στην περίφημη αποκέντρωση και στην συγκράτηση του πληθυσμού σε χωριά μας που σήμερα «ευημερούν» .

Η ελληνική πολιτεία πρόσφατα επένδυσε στις υποδομές του Γυμνασίου της ΄Ανω Κώμης το οποίο είναι καινούριο κτίσμα και συνέχισε να επενδύει με κλειστό γυμναστήριο, εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.λ.π. Το κόστος της απαξίωσης αυτών των υποδομών είναι πολύ μεγαλύτερο από το ανύπαρκτο στην προκειμένη περίπτωση οικονομικό όφελος της , από το κλείσιμο του Γυμνασίου. Επί πλέον η κτιριακή υποδομή του Κρόκου είναι ανεπαρκής και η συστέγαση με το εκεί δημοτικό σχολείο αντιπαιδαγωγική.

Το να δημιουργούν με τις πολιτικές τους κτίρια «κουφάρια» , διαλύοντας πόλους ζωής και δημιουργίας , θεωρούμε ότι είναι μια ακραία και κακή ανάγνωση του μνημονίου.

Ακόμη και με οικονομικούς καθαρά όρους το κλείσιμο του Γυμνασίου της ΄Ανω Κώμης είναι ασύμφορο, εάν συμπεριλάβει κανείς όλα τα κόστη από την μη λειτουργία του. Και εν πάση περιπτώσει η Δυτική Μακεδονία, η Κοζάνη δεν προσδοκεί να τονώσει την τοπική της οικονομία από την αύξηση της ανύπαρκτης για μας τουριστικής κίνησης, ας είναι λοιπόν η τελευταία που θα δεχθεί και άλλα πλήγματα στις βασικές της λειτουργίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης, το Περιφερειακό Συμβούλιο και όλοι οι τοπικοί βουλευτές θα πρέπει να μπουν μπροστά στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της ΄Ανω Κώμης και να αποτρέψουν την άδικη απόφαση του Υπουργείου.

Εξ άλλου οι προειλημμένες αποφάσεις και η κοροϊδία της διαβούλευσης συνιστούν προσβολή του συνόλου της Τοπικής μας κοινωνίας. Εάν θέλουν διαβούλευση οφείλουν και να λαμβάνουν υπ όψιν τα αποτελέσματά της.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 13:47