Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 09:11

«Η Επόμενη Μέρα μιας Εθνικής Επιτυχίας» | του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Φίλες και Φίλοι, Χριστός Ανέστη

Σε λίγες ημέρες, ξεκινάει η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα, θα ανακοινωθεί το σχέδιο επανάκαμψης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Ο «εθελούσιος», για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας,  και ο «υποχρεωτικός», για τους λίγους απείθαρχους εγκλεισμός μας, μαζί με την αποτελεσματική διακυβέρνηση, έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα .

Πετύχαμε την επιβράδυνση της διάδοσης, δώσαμε το φιλί της ζωής στο ΕΣΥ, με τον απαραίτητο χρόνο οργάνωσης και ενίσχυσής του, ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης που θα δημιουργούσε ένα μαζικό κύμα ασθενών.

Κυρίως νοηματοδοτήσαμε ξανά το ελληνικό φιλότιμο, ως την αξία της τιμής…. και τιμή είναι να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και το διπλανό σου με αίσθηση καθήκοντος, όταν και όπου χρειάζεται. 

Κατορθώσαμε Πρωθυπουργός, Κυβέρνηση, Ειδικοί Επιστήμονες και Πολίτες να προστατέψουμε τη ζωή μας αλλά και τη ζωή της κοινότητας. Πρωτίστως πετύχαμε να γίνουμε το καλό παράδειγμα για ολόκληρο το κόσμο, πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου μας εκθειάζουν για τους έγκαιρους χειρισμούς αντιμετώπισης αυτής της πρωτοφανούς παγκόσμιας επιδημιολογικής κρίσης και αυτή τη φορά όχι γιατί εμείς το διαλαλούμε αλλά γιατί οι άλλοι μας το αναγνωρίζουν.

Όλα αυτά την ώρα που η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε θέσει ως στόχο και δούλευε ένα ολικό rebranding για τη Χώρα. Δηλαδή να ξανα-συστηθούμε στο διεθνές και παγκόσμιο περιβάλλον ως χώρα ευμάρειας και ευκαιριών αντί για τον παρία της τελευταίας δεκαετίας.

Τελικά καταφέραμε μέσα στις δυσμενέστερες συνθήκες να ξανά-συστηθούμε στην παγκόσμια κοινότητα ως το καλό παράδειγμα αντιμετώπισης του covid-19 που σημαίνει πολλά περισσότερα από την αντιμετώπιση μιας πανδημίας.

Η Ελλάδα αποδεδειγμένα έχει δώσει στοιχεία οργάνωσης, αποτελεσματικής διακυβέρνησης, έννομης τάξης και πειθαρχίας των πολιτών. Και όλα αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσελκύεις επενδύσεις ή να διαπραγματεύεσαι το δημόσιο χρέος.

Όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η πανδημία, σε διαδοχικά κύματα, διαφορετικής έντασης θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας. Θα ξαναγυρίσουμε οριστικά στην προ πανδημίας κανονικότητα μόνο όταν έχουμε το κατάλληλο εμβόλιο ή έναν εύκολο, γρήγορο και φθηνό τρόπο διαπίστωσης του φορέα του ιού.

Ένα πισωγύρισμα θα είναι καταστροφικό για όλους μας. Μέσα στη δίνη της κρίσης μάθαμε όλοι ότι η δημόσια υγεία, η προστασία της οικονομίας, η διαφύλαξη της κοινωνικής μας ζωής, τα εργασιακά αλλά και τα ατομικά μας δικαιώματα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας, είναι αλληλεξαρτώμενα. Χρειάζεται χρυσή ισορροπία, ατομική εφαρμογή των κανόνων που θα τεθούν και κυρίως Εθνική Σύμπνοια.

Τα οριζόντια μέτρα ήταν απαραίτητα, απαιτούσαν ισχυρή πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και πειθαρχία από τον πολίτη. Τα μέτρα κάθετης μορφής για την επανάκαμψη στην κανονικότητα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, , απαιτούν μέτρα προφύλαξης που έχουν λιγότερο κράτος και περισσότερο πολίτη. Δηλαδή απαιτούν να αλλάξουμε συνήθειες, τρόπο συμπεριφοράς, ακόμα και την μεσογειακή μας διαχυτικότητα για να περιορίσουμε τους κινδύνους.

Η επιστροφή στην κανονική μας ζωή στηρίζεται στην ατομική ευθύνη της καθεμιάς και του καθενός και πολύ λιγότερο στην επιβολή ή τον έλεγχο από την κυβέρνηση και τις δημόσιες αρχές.

Απαιτείται από όλους μας αυτοπειθαρχία και σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Απαιτείται από την πολιτική ηγεσία αποφασιστικότητα και κυρίως από την αντιπολίτευση εθνική σύμπλευση, σταθερή και ακλόνητη. 

Με την κρίση αποδείξαμε, σε όσους το αμφισβητούσαν, ότι μπορούμε να πειθαρχούμε σε συλλογικούς στόχους.

Με την επανάκαμψη στην κανονική μας ζωή πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε υπομονή και επιμονή για την επίτευξή τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 09:14