Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 08:06

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ & ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ κ ΚΕΡΑΜΕΩΣ …| Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Με ικανοποίηση οι κάτοικοι Κοζάνης & Φλώρινας πληροφορούνται τις τελευταίες θετικές αποφάσεις, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Ν. Κεραμέως. 

   -Αναβαθμίζει σε Πειραματικό και Θεματικό το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της  Κοζάνης (αυτή ήταν η επιλογή στην Π.Ε. Κοζάνης), που θα λειτουργήσει με την νέα του ιδιότητα άμεσα, από το σχολικό έτος 2022-2023!  Τα πειραματικά ΙΕΚ είναι μονάδες εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής καινοτομιών στο σύστημα της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης. Συμβάλουν δε  στον καλύτερο σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή μεθόδων κατάρτισης, για την αναβάθμιση του όλου συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης. Η επιλογή έγινε με κριτήρια τη δυνατότητα εφαρμογής καινοτομιών του συστήματος σε συνεργασία με Τοπικούς Φορείς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τις κατάλληλες υποδομές κ.τλ.  

   -Με την Υπουργική απόφαση αριθ. Φ. 253.2/103868/Α5/26-8-22 η ΥΠ.Π&Θ κ. Νίκη Κεραμέως δίνει τη δυνατότητα να εισάγονται καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ΑΕΙ και ΑΕΑ  όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2022 επειδή επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Η απόφαση έχει ισχύ μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, αφορά οκτώ (8) Δήμους και μια (1) Κοινότητα, μεταξύ των οποίων δίκαια και τους τρεις Δήμους της Π.Ε. Φλώρινας. Αναφέρεται δε μόνο για μαθητές που είναι μόνιμοι κάτοικοι αυτών των περιοχών. 

   -Υπουργέ κ Νίκη Κεραμέως, ο Δήμος Εορδαίας (η Πτολεμαΐδα) την οποία επισκεφθήκατε τελευταία, όπως γνωρίζεται βρίσκεται ανάμεσα σε Κοζάνη και Φλώρινα και πριν δυο ημέρες κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προηγήθηκαν. Γνωρίζεται επίσης ότι ο Δήμος Εορδαίας είναι ο κατ’ εξοχήν Δήμος που επλήγη από την απόφαση της κυβέρνησης για άμεση απολιγνιτοποίηση, με σοβαρότατες συνέπειες για την βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον αυτής της περιοχής. 

Είναι σε γνώση σας επίσης ότι η Πτολεμαΐδα είναι η έδρα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, με μόλις δυο Τμήματα να λειτουργούν και με πολλές υποσχέσεις ότι θα λειτουργήσουν τουλάχιστον ακόμα δυο (Νοσηλευτικής & Λογοθεραπείας). Επίσης έχετε ακούσει (αν δεν το επισκεφθήκατε όπως κάποιοι Υπ. Υγείας) για τις πλέον επαρκείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Νοσοκομείου της πόλης, ικανό να προσφέρει την απαιτούμενη πρακτική στους φοιτητές και Τριτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που έχει άμεση ανάγκη η Περιφέρεια. 

   -Το Καμπανάκι χτύπησε: Στην Απογραφή 2021 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) είχε την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού 10,1% στην Ελλάδα. Με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ΠΔΜ είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία, με ποσοστά κοντά 20% το 2021 και λίγο παρακάτω αρχές του 2022!

   -Η Περιφερειακή Αρχή, ο Δήμος Εορδαίας, οι Φορείς και ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της περιοχής (οι βουλευτές;) προσδοκούν από εσάς κ Κεραμέως τα αντίστοιχα και για τον Δήμο Εορδαίας.

Σημ.: Προφανώς η Πτολεμαΐδα δεν διαθέτει τις ανάλογες εγκαταστάσεις για την πρακτική άσκηση της  ειδικότητας των «ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ» που εντάχθηκαν στο ΕΠΑΛ της πόλης, αντί άλλων «συγγενών» με την περιοχή, όπως των σπουδών (ειδικοτήτων) του Τομέα Υγείας κ.α.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 08:09