Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2013 10:37

Η αποξένωση στην εποχή του Διαδικτύου το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Το φαινόμενο της αποξένωσης των ανθρώπων στην εποχή του Διαδικτύου κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι εξετάζονται στην Νεοελληνική Γλώσσα.

 

Στους περίπου 100.000 υποψηφίους, που συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές, δόθηκε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα, Γιώργου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», το οποίο αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας μέσα από το Διαδίκτυο.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν το θέμα γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου, καθώς και να αναπτύξουν την απόψή τους στο ότι ο άνθρωπος αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά, είτε αρνητικά, είτε με αγαθά, είτε με πολέμους.

Παράλληλα αναπτύχθηκε και ο προβληματισμός που αφορά τελικά την αποξένωση του ανθρώπου απο το φυσικο του περιβαλλον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θέμα κρίθηκε βατό, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες των υποψηφίων.

Η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. Οι καθηγητές, επιστρατευμένοι, ήταν από νωρίς το πρωί στα εξεταστικά κέντρα, ενώ υπό το φόβο απουσιών, είχε οριστεί διπλάσιος αριθμός αναπληρωτών επιτηρητών.

Φέτος μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο σε περιοχή της Αθήνας και ένας ακόμη στην Ιθάκη δεν έφτασαν εγκαίρως στα εξεταστικά κέντρα.

πηγη:in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2013 10:40