Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 21:02

Οι πανελλήνιες επιστρέφουν στο 1998

Επιστροφή στις.... δέσμες καθώς ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την μείωση των μαθημάτων από έξι σε τέσσερα. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» υποστηρίζει ότι στόχος της αλλαγής αυτής που θα δρομολογηθεί από την επόμενη χρονιά είναι να περιοριστεί η εξάντληση των υποψηφίων και η ταλαιπωρία των ίδιων, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επαναφοράς της βάσης του «10».

-Θα προχωρήσετε σε αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών;

Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: το σύστημα πανελλαδικής διαδικασίας για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας δεν αλλάζει. Προχωράμε σε βελτιώσεις που αποσκοπούν μόνο στο να περιορίσουμε την εξάντληση των υποψηφίων και την ταλαιπωρία των ίδιων, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

-Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξετε τον αριθμό των εξεταζόμενων μαθημάτων;

Πρέπει τα μαθήματα να είναι λιγότερα κατά δυο. Να είναι πλέον τέσσερα έναντι έξι που ήταν μέχρι τώρα. Οι εξετάσεις δεν πρέπει να αποτελούν δοκιμασία των αντοχών των μαθητών μας, αλλά δοκιμασία των γνώσεων και της κριτικής τους σκέψης στα βασικά μαθήματα.

-Η βάση του «10» θα επανέλθει;

Η βάση του «10» είναι ένα εργαλείο για τη θεραπεία της εισαγωγής υποψηφίων με χαμηλές βάσεις, το οποίο ύστερα από πολλή σκέψη αποφασίσαμε να μην αξιοποιήσουμε φέτος. Αναμένουμε ότι με τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας που πραγματοποιήσαμε η κατάσταση θα βελτιωθεί. Θα δούμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών και θα επανεξετάσουμε το θέμα. Στο υπουργείο Παιδείας δεν διακατεχόμαστε από εμμονές, παρά μόνο από διάθεση να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και να προχωράμε μπροστά.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην πρόσφατη αντιπαράθεση με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Με την πλειονότητα των καθηγητών είμαστε μαζί» δηλώνει, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από την ψυχρότητα που δημιούργησε η απόφαση για την επιστράτευση. Δεν χαρίζεται, όμως, στους εμπνευστές των κινητοποιήσεων.

-Με τους εκπαιδευτικούς έχει δημιουργηθεί μια ψυχρότητα μετά την επιστράτευση...

Με τη μεγάλη και συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών είμαστε μαζί. Με μια χούφτα συνδικαλιστές που πήγαν να τινάξουν στον αέρα ό,τι με κόπους και θυσίες έχτιζαν οι φετινοί υποψήφιοι είμαστε απέναντι. Προσωπικά, τιμώ τους εκπαιδευτικούς. Αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Αναγνώρισα δημοσίως ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί –σε όλες τις βαθμίδες-, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ασκούν τα καθήκοντά τους με αυταπάρνηση και υποδειγματικό τρόπο.

πηγή:real.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 21:05