Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 12:56

Συνεδριο της ΟΕΦΕ: ''Το παγκόσμιο Φροντιστήριο ιχνηλατεί το μέλλον της εκπαίδευσης''

Με τη συμμετοχή 500 Φροντιστών  από την Ελλάδα και από 7 χώρες θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Ιουλίου, το 32ο Συνέδριο της Ο.Ε.Φ.Ε στο Μέγαρο Μουσικής και στο ξενοδοχείο «TheMetHotel» της Θεσσαλονίκης.

 

Στο συνέδριο «Μαθαίνω να μαθαίνω – Το παγκόσμιο φροντιστήριο ιχνηλατεί το μέλλον της εκπαίδευσης» θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα Πανευρωπαϊκής έρευνας για τον τρόπο που μαθαίνουν οι έφηβοι στην Ευρώπη, ενώ οι ομιλίες διακεκριμένων καθηγητών, Ελλήνων και ξένων, θα εστιαστούν στις Νέες και Εξελιγμένες Τεχνικές Μάθησης, καθώς και στις Νέες Τεχνολογίες και Δεξιότητες.

Στους χώρους του συνεδρίου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ενώ θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση για γονείς και παιδιά με θέμα «Γονείς Διαδικτυομένων Παιδιών».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναλυθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες Φροντιστές και τα οποία τέθηκαν επίσημα πριν από μερικές ημέρες στο υπουργείο Παιδείας. Ανάμεσα σε αυτά η παραοικονομία στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης, με το Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε να θεωρεί πιο αναγκαία από ποτέ τη δημιουργία μητρώου εκπαιδευτικών που κατέχουν άδεια οικοδιδασκαλίας, η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηροποίηση των ποινών.

Πεποίθηση της Ο.Ε.Φ.Ε είναι, πως πέρα από τα άμεσα αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ένα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο θα αναβαθμίσει σημαντικά την εκπαίδευση των παιδιών, απομακρύνοντας τον κίνδυνο μαθητές και γονείς να πέσουν θύματα παραπλάνησης και κακών υπηρεσιών.

Σε μια περίοδο έντονης  οικονομικής κρίσης οι Φροντιστές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα αφιερώσουν ειδικό μέρος του Συνεδρίου στη νέα σχολική χρονιά και στις προσαρμογές που ετοιμάζουν στους τιμοκαταλόγους τους, προκειμένου οι ποιοτικές και εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες των Φροντιστηρίων να είναι προσιτές σε κάθε Ελληνική οικογένεια.

Το Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Παγκόσμιας και Ελληνικής Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 13:00