Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 20:29

Δήλωση Μπουτάρη με πολλούς αποδέκτες για την ΔΕΘ

«Η ΔΕΘ αποτελεί σοβαρή οικονομική, εμπορική και επιχειρηματική διοργάνωση που στόχο έχει την ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας – τοπικής και εθνικής – και την προσέλκυση επιχειρηματικού και εμπορικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μας και στη χώρα

γενικώς. Ως τέτοια δεν είναι το κατάλληλο βήμα για εξαγγελίες πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα, που τα τελευταία χρόνια το μόνο που έφεραν στην πόλη είναι εύλογες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και τα συνακόλουθα προβλήματα (πόλη αδιάβατη, σιδερόφρακτη και αστυνομοκρατούμενη), ανατρέποντας την καθημερινότητα και γονατίζοντας την επιχειρηματικότητα και την αγορά – δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας εμπορικής Έκθεσης.

Προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία της ΔΕΘ και ο χαρακτήρας της, ώστε να πραγματώσει τον στόχο της, έχουμε πει ήδη από το 2011 ότι η ΔΕΘ θα μπορούσε να εγκαινιάζεται από τον καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργό, χωρίς την παρουσία σύσσωμης της Κυβέρνησης. Ωστόσο – όπως ανέφερα και πέρυσι, όταν η στάση της Κυβέρνησης άλλαξε και πήγε στο άλλο άκρο με άλλη μια ολιγόωρη επίσκεψη του Πρωθυπουργού – εφόσον ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να εγκαινιάσει την ΔΕΘ (και εξυπακούεται πως είναι ευπρόσδεκτος στην πόλη μας όποτε επιθυμήσει να έρθει), τότε δεν πρέπει να έρχεται σαν τον κλέφτη. Ούτε εκείνου του πρέπει ούτε την πόλη τιμάει ούτε στην Αυτοδιοίκηση αξίζει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, καλό θα ήταν να απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς, δίνοντας έμφαση στον οικονομικό-εμπορικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Και ειδικά φέτος, κατόπιν του πλήγματος που δέχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις αρμοδιότητες που της αποστερήθηκαν ξαφνικά και τη συνεχή περικοπή πόρων, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να δει τους Δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά την Αυτοδιοίκηση που βάλλεται από την ίδια την Κυβέρνησή του.

Αυτή τη θέση διατύπωσα και πέρυσι και πρόπερσι. Κάποιοι, ωστόσο, επιμένουν να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μου ή να αναπαράγουν μόνο τμήμα των δηλώσεών μου, προφανώς για να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις. Κατανοώ, φυσικά, πως βρισκόμαστε σε γενικότερη προεκλογική περίοδο και αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια είναι αναμενόμενα, μολονότι δεν τιμούν εκείνους που τα υιοθετούν ούτε, βεβαίως, και τους πολίτες, οι οποίοι ούτε αμνήμονες είναι ούτε λοβοτομημένοι για να δέχονται άκριτα το καθετί που ακούν».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 20:35