Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 08:42

Οι πρωτοεμφανιζόμενες «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή

Η 18σέλιδη προκήρυξη κάνει λόγο για «πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

αναφέρει πως η δολοφονική επίθεση είναι η «αφετηρία της λαϊκή εξόρμησης» ώστε να σταλούν «στα σκουπίδια της ιστορίας» τα «νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων χτυπημάτων. Χαρακτηρίζεται η δολοφονία Φύσσα ως «σημείο καμπή» αφού αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δολοφονικής καμπάνιας της Χ.Α. Επίσης στο κείμενο αιτιολογείται η επιλογή των θυμάτων με τη φράση, «όσοι τους πλησιάζουν δεν έχουν άλλοθι τις πελατειακές σχέσεις, είναι ναζιστές έχουν τον όρκο του χίτη υμνούν τη χούντα και θα τους αντιμετωπίζουμε ως εχθρούς του λαού.

Επίσης, γίνεται λόγος για άτυπο, «αόρατο εμφύλιο πόλεμο που διεξαγόταν σε ήπια ένταση, πέρασε σε δημόσια σφαίρα. Την ευθύνη γι' αυτό έχει η Χ.Α και συγκεκριμένα η Τ.Ο. της Νίκαιας».

Κατηγορούν τον κ. Δένδια ότι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, η ΕΛ.ΑΣ. και ο ίδιος ο Δένδιας γνώριζε ότι υπήρχε συνεννόηση «αστυνομίας και φασιστών για τη δολοφονική επίθεση όμως τους κάλυψε για να μην χρεωθούν οι μπάτσοι και κατ' επέκταση ο ίδιος πολιτικά τη δολοφονία».

Παράλληλα, στην προκήρυξη αναγράφεται ότι η απόφαση να πληγούν τα «αναλώσιμα των βουλευτών κι όχι οι ίδιοι» συνιστά ένα «τελεσίδικο μήνυμα» πως «όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος». Προσθέτει δε πως η ευθύνη για κάθε άσκηση βίας εναντίον μεταναστών, αριστερών ή αναρχικών θα αποδίδεται «αποκλειστικά» στη Χρυσή Αυγή. Αναφέρεται δε πως οι σφαίρες των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση ήταν «παραγγελία του βουλευτή [της ΧΑ Νίκου] Μίχου, που είχε δηλώσει ότι 'μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν'».

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, η ιστοσελίδα zougla.gr, ειδοποιήθηκε να παραλάβει φάκελο που περιείχε ένα στικ USB, από το: μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Στη συνέχεια, ο φάκελος παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάστηκε.

πηγη;ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 08:48