Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 19:58

Η μεγάλη Έρευνα του Τάσου Τέλλογλου στα ορυχεία και τους σταθμούς της ΔΕΗ για την τιμή του βιομηχανικού ρεύματος

Η μεγάλη ερευνα του Τάσου Τέλογλου για την τιμή της Λιγνιτικής kwh στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής

στο Λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις και μαρτυρίες στελεχών της ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. Μπορείτε να την δείτε την Τετάρτη το βράδυ στις 12μμ στο Star channel.  

Μέρος του ρεπορταζ οπως δημοσιεύεται στην ιστοσελιδα του star.

Αν και σχεδόν το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας των χαλυβουργιών πραγματοποιείται το βράδυ, για να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυτό δεν είναι αρκετό. Οι εξαγωγές συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με πάραπολύ υψηλό κόστος, είναι στο σύνολο τους ζημιογόνες, και οι εταιρείες δείχνουν ανήμπορες να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην Ευρώπη.

«Αν δουλεύαμε όπως πρέπει να δουλεύουν τα χαλυβουργία σε όλο τον κόσμο συνεχόμενα όλο το 24ωρο το τιμολόγιο θα ήταν κατά 40% αυξημένο σε σχέση με το τιμολόγιο που δουλεύουμε σήμερα.» αναφέρει στην κάμερα του Star o Δημήτρης Κολαίτης, διευθυντής ενέργειας Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Eντωμεταξύ ένας φούρνος που βρίσκεται στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας του Βόλου καταναλώνει σε ρεύμα παραπάνω από όσο όλη η πόλη του Βόλου. Με τα τιμολόγια της ΔΕΗ στα ύψη, αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση σε 45 εργαζόμενους του εργοστασίου τον περασμένο Δεκέμβριο αφού η Τρόικα μπλόκαρε μία ρύθμιση για μειωμένα τιμολόγια ενέργειας.

« Πλέον όλοι έχουμε καταλάβει ότι από την στιγμή που έχει πεθάνει η οικοδομή στην Ελλάδα πρέπει οι Χαλυβουργίες να στραφούν προς το εξωτερικό. Και για να στραφούν προς τις αγορές του εξωτερικού πρέπει το ρεύμα να είναι φθηνό ώστε και εμείς να έχουμε τις ίδιες τιμές ρεύματος με την Ευρώπη» σημειώνει η Ελένη Καταβάτη, εργαζόμενη Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 20:31