Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 23:31

Παράνομη και καταχρηστική η απεργΙα στην ΔΕΗ. Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο την απεργία της ΔΕΗ. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστράτευση

των απεργών της ΔΕΗ καθώς έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την αποστολή των «φύλλων πορείας».

Με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, εγκρίνεται η λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, απόφαση που συνδέεται με τα φύλλα πορείας της επιστράτευσης. Αν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αποφασίσουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τότε η κυβέρνηση θα κάνει χρήση του νόμου 3536/2007 για την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Στην δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι διοικήσεις των ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και η απόφαση ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου και συζητούνταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή. Σημειώνεται πως νωρίτερα το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή, με την στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

πηγη: tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 23:37