Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 12:30

Μήνυμα της Β.Ευταξά με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας Ελλήνων της Μ.Ασίας

Στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας,

παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά.
Η Γενική Γραμματέας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής (14/9/14), η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου. Παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Με αφορμή τον εορτασμό σε γραπτό μήνυμά της η Γενική Γραμματέας αναφέρει: « Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους Έλληνες της Μικράς Ασίας που έπεσαν θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας.
Η κατάρρευση των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία και όσα βίωσαν οι Έλληνες της περιοχής, (σφαγές, λεηλασίες, προσφυγιά) ήταν το αποκορύφωμα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικρά Ασίας.
Η Μικρασιατική καταστροφή αποτελεί μια μεγάλη και μελανή σελίδα της ιστορίας μας καθώς σε αυτή συνέβαλαν εκτός από τα συμφέροντα των τότε ισχυρών της γης και οι εγγενείς αδυναμίες της Ελλάδας που προήλθαν από τον Εθνικό Διχασμό.
Είναι σημαντικό λοιπόν να παραδειγματιζόμαστε από την ιστορία και τα λάθη του παρελθόντος και σε κρίσιμες στιγμές εθνικής σημασίας, να παραμένουμε ενωμένοι και με ομοψυχία να στεκόμαστε απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις και τους κινδύνους.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους σημερινούς κινδύνους και να αδράξουμε τις ευκαιρίες για να ξαναμπεί η χώρα και ο λαός σε δημιουργική πορεία.
Η σημερινή Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη επίγνωση του εθνικού μας χρέους, αναγνωρίζει τις θυσίες και τους κόπους των πολιτών και εργάζεται μεθοδικά για την υλοποίηση αυτών των στοχεύσεων.
Μάλιστα πρόσφατα με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έθεσε επιτακτικά τις βάσεις για την αποκατάσταση και την αναγνώριση των γενοκτονιών και σε Διεθνές επίπεδο».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 12:40