Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 12:21

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος θα τιμήσει τους πεσόντες των Ιμίων

Έχει να πάει υπουργός στη θάλασσα των Ιμίων από το 1996.

Από τότε δηλαδή που υπήρξε η κρίση των Ιμίων και που η Αγκυρα άρχισε να κάνει λόγο δήθεν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδος σε αρκετά νησιά θέτοντας ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Τότε που ζητήθηκε από τους αμερικανούς να αποσυρθούν τα στρατεύματα από την περιοχή, τότε που ζητήθηκε να μην υπάρχουν «ούτε σημαίες, ούτε στρατός στα Ίμια».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος θα είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται τη θάλασσα των Ιμίων για να ρίξει ένα στεφάνι τιμώντας έτσι τη μνήμη των τριών πιλότων του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Ο κ. Καμμένος θα καταθέσει και στεφάνι στο μνημείο των Ιμίων στην οδό Βασ. Σοφίας, ενώ θα επισκεφθεί νησιά του Αιγαίου και θα συναντηθεί με πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αμέσως μετά ο κ.Καμμένος θα μεταβεί στην Κρήτη όπου θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη και θα επισκεφθεί την 133 Σμηναρχία Μάχης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη.

Στην επέτειο των Ιμίων και την παρουσία του υπουργού Άμυνας αναφέρεται και ο τουρκικός Τύπος με την εφημερίδα Σαμπάχ να επισημαίνει ότι ο «Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και αρχηγός του συνεργαζόμενου με την κυβέρνηση κόμματος ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος θα καταθέσει στεφάνι στη θάλασσα για τη 19η επέτειο των Ιμίων (Καρντάκ τα ονομάζουν οι Τούρκοι)», ενώ στη συνέχεια περιγράφει το πρόγραμμα του κ.Καμμένου στο πλαίσιο της επετείου.

πηγή : www.BHMA.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 13:01