Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 10:23

Δεν αποδεικνύεται ο χρόνος διαγραφής κατά το διάστημα που έγιναν οι παρεμβάσεις στη λίστα Λαγκάρντ

Σε οθόνη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα προβληθούν σήμερα το usb και το cd με τη λίστα Λαγκάρντ Σε οθόνη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα προβληθούν σήμερα το usb και το cd με τη λίστα Λαγκάρντ

Σε οθόνη, με τη συνδρομή του πραγματογνώμονα της αστυνομίας και μάρτυρα Απόστολου Δελτσίδη,

θα προβληθούν σήμερα στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου το usb και το cd με τη λίστα Λαγκάρντ, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Επίσης το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό αίτημα της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου - Βασιλοπούλου, αποφάσισε την κλήτευση προς μαρτυρική κατάθεση της συνεργάτιδος του Ιωάννη Διώτη, Γαλάτειας Μανέ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η κ. Μανέ φέρεται να έκανε αντίγραφο σε usb της λίστας Λαγκάρντ κατόπιν εντολής του κ. Διώτη.

Εν τω μεταξύ, κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο πραγματογνώμονας της αστυνομίας κ. Απόστολος Δελτσίδης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγιναν οι παρεμβάσεις στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εξήγησε ότι είναι τεχνικά εφικτό, εκτός από την απαλοιφή ονομάτων, να έχουν αλλαχθεί και οι ημερομηνίες δημιουργίας και χρήσης των αρχείων. Αναφορικά με το «στικάκι Βαξεβάνη», στο οποίο φαίνονται να έχουν γίνει εγγραφές σε ημερομηνία προγενέστερη της δημιουργίας του αρχείου, ο κ. Δελτσίδης επεσήμανε: «Αν κάποιος έπαιζε με τις ημερομηνίες, αυτό δεν μπορούμε να το δούμε». «Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, στο ΣΔΟΕ, στο υπουργείο και αλλού, όπου φυτεύουμε ημερομηνίες όποτε μας αρέσει και όπου μας αρέσει ερήμην του Γ. Παπακωνσταντίνου», σχολίασε ο συνήγορος Π. Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Δελτσίδης επανέλαβε ότι δεν προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε το πότε και από ποιον έγινε η διαγραφή των ονομάτων των τριών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ επιβεβαίωσε ότι το usb που –κατά τον Ιω. Διώτη– έχει καταστραφεί, δεν προκύπτει ότι είναι εκείνο που παρέλαβε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Αντιστοίχως, ο κ. Δελτσίδης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσα αρχεία είχε αρχικά το επίμαχο στικάκι ούτε πόσα αρχεία μεταφέρθηκαν στο usb που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Η υπεράσπιση επέμεινε ότι ο Ιω. Διώτης «έχασε» ένα από τα αντίγραφα usb, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε σκοπιμότητα. Κατά τον κ. Δελτσίδη, η διαγραφή των ονομάτων θα άφηνε ίχνη στο τελικό usb που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ωστόσο, όπως επεσήμανε, «θα μπορούσαν να εξαλειφθούν από κάποιον άριστο χρήστη υπολογιστών».

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα, ο έτερος συνήγορος κ. Β. Βασιλακόπουλος σχολίασε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να άγουν σε βεβαιότητα ενοχής του κ. Παπακωνσταντίνου». «Είναι ένα εκ των πλειόντων αποδεικτικών μέσων», απάντησε ο πρόεδρος της έδρας κ. Νίκος Πάσσος.

Πηγή: www.kathimerinh.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 10:31