Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 19:09

Η Εκλειψη ηλίου και ο σκοταδισμός του Αν. υπουργού Παιδείας κ. Τ. Κουράκη

Αντί ο κ. Τ. Κουράκης να δινει εντολές για να γίνουν δράσεις, ενημερώσεις, παρατηρήσεις του ουρανού η του φαινομένου της έκλειψης ηλίου 

απο τους μαθητές με την βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού του σχολείου, ζητάει με κατεπείγουσα επιστολή του να αλλάξει το πρόγραμμα των μαθημάτων και την ώρα της έκλειψης τα παιδιά να βρίσκονται στις τάξεις με το πρόσχημα οτι θα μπορούσαν να εκτεθούν σε υπεριώδη ακτινοβολία εάν παρατηρούσαν το φαινόμενο. Σκοταδισμός αν οχι μεσαίωνας οι απόψεις του υπουργού που είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Ο κ. Κουράκης δεν τολμά το αυτονόητο. Τα σχολεία με τα τηλεσκόπια που διαθέτουν και με την βοήθεια των δασκάλων τους (φυσικοί μαθηματικοί κλπ) να παρατηρήσουν και να μιλήσουν για το φαινόμενο. Μεσαίωνας!! Το έγγραφο του Αν. Υπουργού Παιδείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι:
Βαθμός Προτεραιότητας: ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Αθήνα, 19-03-2015
Αρ. Πρωτοκόλλου : Φ.7/614/46510/Δ1
Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη : 15180 – Μαρούσι
Ιστοσελίδα : http://www.minedu.gov.gr
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες : Α. Βάρλα (Δ.Ε.)
Τηλέφωνο : 210 344 3272
Σ. Λαπατά (Π.Ε.)
210 3443318
Α. Μαγουλάς (Επαγγελμ. Εκπ/ση)
2103442212
FAX : 210 344 3354
ΠΡΟΣ :
ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Έκλειψη ηλίου 20ης Μαρτίου 2015»
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, η Σελήνη θα περάσει ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, προκαλώντας το γνωστό φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου. Η έκλειψη θα είναι ορατή τόσο από την Αθήνα όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της θέσεώς μας στη Γη, ένα μόνο μέρος του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη κι έτσι η έκλειψη θα είναι μερική. Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών και συγκεκριμένα από 10.39 πμ έως 12.49 μμ, με το μέγιστο της έκλειψης να συμβαίνει στις 11.43 πμ, οπότε και σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη.
Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).
Κατά το ανωτέρω διάστημα είναι δυνατόν στις σχολικές μονάδες της χώρας να πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης.
Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση
http://www.noa.gr/index.php…, ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να μπορεί να την παρακολουθήσει. Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.
Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου, για τη Β/θμια Εκπ/ση, αναστέλλονται.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
Εσωτερική διανομή
1. Γραφείο Αν. Υπουργού κ. Κουράκη
2. Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπ/σης Τμήμα Β’
3. Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Π.Ε. Τμήμα Γ’
4. Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Δ.Ε. Τμήμα Γ’
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)
1. Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης της χώρας (έδρες τους)
2. Προϊστάμενοι Παιδαγωγικής & Επιστημονικής Καθοδήγησης Π.Ε & Δ.Ε. (μέσω Περιφ. Δ/νσεων Εκπ/σης )
3. Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. & Δ.Ε. (μέσω Περιφ. Δ/νσεων Εκπ/σης)
4. Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε. της χώρας (έδρες τους)
5. Δημόσια & Ιδιωτικά Σχολεία της χώρας (μέσω Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε.)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 20:52