Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 22:54

Μια διαφορετική πολυδιαδραστική διαδρομή τέχνης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Το πρωτοποριακό τετράγλωσσο εικαστικό βιβλίο της ζωγράφου Κωνσταντίνας Βαλερά, ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ

παρουσιάστηκε στον φιλόξενο χώρο-σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης "ΖΥΘΟ" (ΝΤΟΡΕ), προ(σ)καλώντας το κοινό σε μια διαφορετική πολυδιαδραστική διαδρομή τέχνης. Αυτός ο εικονοποιημένος λόγος αποτυπώνεται μέσα από 20 ποιήματα αλλά και έργα τέχνης

Η καλλιτέχνης εξηγεί πως "πρόκειται για μια εκτόνωση εσωτερικής ανάγκης" κι εξομολογείται πως το ίδιο το βιβλίο την κατηύθυνε στη διαδρομή που ακολούθησε. Το έργο των είκοσι εικονοποιημάτων σε τέσσερις γλώσσες συνενώνει την ζωγραφική, την ποίηση και την πολυμορφική video art (εικόνα, ήχος, λόγος) σε μια απόδοση που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σ αυτή την καινοτομία , αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό βιβλίο τέχνης, ενώ η Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας και ιατρός Άννα Τσιλιγκίρογλου- Φαχαντίδου προσκάλεσε το κοινό ν ακολουθήσει τα ίχνη των λέξεων και του χρωστήρα της Κωνσταντίνας Βαλερά.

Στην ξεχωριστή βραδιά της παρουσίασης στο ΖΥΘΟ γεμάτη με ποιήματα, πίνακες και video art της Κωνσταντίνας Βαλερά, η κλινική ψυχολόγος, ζωγράφος και μεταφράστρια Christine Cooreman ακολούθησε τον "ρυθμό των λέξεων" και ξενάγησε το κοινό στη "ζωή που πάλλεται πέρα και πάνω από τα σημαινόμενα", ενώ ο δημοφιλής μουσικός παραγωγός Γιάννης Σερβετάς εξήγησε πως η τέχνη που παράγει ο καλλιτέχνης αλλάζει την καθημερινότητα του κάθε ένα από μας,...

Κι όπως επισημαίνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «...Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης για να προσεγγίσει τα πιο βαθιά τους νοήματα, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρόσκληση για την αναζήτηση του βαθύτερου Εγώ. Ένας δρόμος ακανθώδης, γεμάτος αγωνίες και μάχες καθημερινές, που εμπεριέχει τη σχεδόν ακατόρθωτη τελείωση του ανθρώπου, τους βυθούς, τις στερήσεις, ένας δρόμος αληθινός όμως, μέσα από τον οποίο θα μπορέσει κανείς να αντικρίσει τις ακτίνες του φωτός...»

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 23:10